مسوول واحد بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت خوزستان گفت: بوی بد دهان عوامل مختلفی دارد كه پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه در 90 درصد موارد علت این مشكل هستند و بهتر است برای رفع این مشكل ابتدا باید عامل اصلی رفع و فرد توسط دندانپزشك معاینه شود.
به گزارش لقمه، مسوول واحد بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت خوزستان اظهار كرد: محیط دهان نسبت به سایر اندامهای بدن، باكتریهای بیشتری دارد كه ممكن است برخی از این باكتریها پاتوژن (بیماریزا) باشند. این باكتریها از مواد غذایی درون دهان استفاده میكنند و با تشكیل كلونی موجب تخریب لثه كه بافت نرم دهان است، میشوند.
وی افزود: بیماریهای لثه موجب میشوند كه شیار بین دندان و لثه افزایش یافته و مسواك نتواند آن را تمیز كند. در نتیجه میكروبها در شیارها باقی مانده و مواد اسیدی تولید شده توسط آنها موجب بوی بد دهان میشود.
رسایی تصریح كرد: با هیچ نوع جراحی یا جرمگیری نمیتوان باكتریهای پاتوژن را كاملاً از بین برد، ولی میتوان از حجم باكتریها كاست و رشد آنها را به تعویق انداخت.
این متخصص بیماریهای لثه گفت: اگر عامل بوی دهان پوسیدگی دندان نیز باشد میتوان با جرمگیری و اقدامات بهداشتی عامل را از بین برد و در صورتی كه باز هم بوی بد رفع نشد باید به دنبال راههای دیگر بود كه در این صورت ممكن است مشكل به دلیل بیماریهای حلق یا گوش یا بیماریهای گوارشی باشد.
س.س