لقمه: شکلات حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی از جمله فلاوونوئیدها است که خطر بروز بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش میدهند.
از آنجایی که شیر با آنتی اکسیدان های شکلات پیوند تشکیل میدهد و جذب آنها را غیر ممکن میکند٬ شکلات شیری منبع خوبی از آنتی اکسیدان نیست، ضمن اینکه چربی بالاتری نیز دارد.
به خاطر داشته باشید که شکلات تیره را با شیر نخورید تا از فواید آنتی اکسیدانی آن بهرهمند شوید.
از میان انواع شکلاتها٬ شکلات تیره به دلیل خاصیت ضد اکسیدانیاش است که توصیه میشود. شکلات تیره به عنوان شکلات تلخ هم شناخته میشود. این نوع شکلات حاوی 70 درصد کاکائوی جامد با کمی شکر و یا بدون شکر است.
البته لازم است تا در هنگام خرید شکلات تیره به موارد زیر دقت کنید:
- حاوی 70 درصد و یا بیشتر کاکائو باشد.
- به جای روغن نارگیل یا روغن پالم، از کره کاکائو در آن استفاده شده باشد. اگرچه کره کاکائو نیز حاوی چربیهای اشباع است٬ ولی معلوم شده است که این نوع اسیدهای چرب اثری بر میزان کلسترول خون ندارند، ولی روغن پالم و روغن نارگیل کلسترول خون را افزایش می دهند.
- بدون استفاده از روغنهای هیدروژنه (چربیهای ترانس) که اثر منفی بر کلسترول خون دارند، تهیه شده باشد.
- شکلاتی که کیفیت بالاتری دارد، حاوی کاکائوی جامد بیشتری است. قهوهای و یا قهوهای تیره و براق است.
- از خرید شکلاتی که سایهای متمایل به خاکستری همراه با دانههای سفید و یا سوراخهای کوچک بر سطح آن دارد خودداری کنید.