معاون داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینكه اغلب به دلیل عدم امكان انجام تبلیغات و بازاریابی دارویی، حق داروی ایرانی پایمال میشود، گفت: از جمله عوارض عدم گردش منطقی مالی در داروخانهها، حركت به سمت تجاریسازی داروخانههاست.
به گزارش لقمه دكتر محمدرضا شانهساز در گفتوگویی، با بیان این كه از جمله عوارض عدم گردش منطقی مالی در داروخانهها، حركت به سمت تجاریسازی داروخانههاست، اظهار كرد: برخی افراد سودجو داروخانههایی را كه فشار اقتصادی شدیدی بر رویشان وجود دارد را با رقم پایینی اجاره كرده و برای جبران هزینه و كسب درآمد، روشهای ناثواب و ناصحیح را به كار میگیرند.
وی افزود: داروخانههایی كه اكنون به صورت غیرقانونی و زنجیرهای اداره میشوند، از جمله این راهكارهای نامناسب است و ضمن آن كه میتواند در بسیاری از مقاطع تامین دارو را با مشكل مواجه كند، تورهایی برای شركتهای توزیعكننده و تولیدكننده پهن میكنند.
معاون سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت آمار بیش از 20 درصدی داروخانههای اجارهای در تهران را تایید و اظهار كرد: این آمار در شهرستانها به این علت كه اجارهبهای ملك و گردش مالی داروخانهها به این دشواری نیست، پایینتر است.
معاون داروی سازمان غذا و دارو با بیان این كه این افراد حجم بالای دارو را به صورت غیرقانونی و در مسیر خارج از شبكه دریافت كرده، برای یك بازه زمانی نگه می دارند، گفت: در این صورت در مقاطعی دارو دستخوش كمبود میشود و علیرغم اینكه میزان تولیدمان بالا بوده است بیمار نمیتواند داروی مورد نیازش را در داروخانهها پیدا كند، به همین خاطر كمبود كاذب را تجربه میكند و مشكلساز میشود.
معاون داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه مشكلات اقتصادی داروخانه عواقب بسیاری دارد، گفت: در حال حاضر مهمترین مشكل ارائه خدمات در داروخانهها، سوء استفادهها و تخلفاتی كه صورت میپذیرد به علت گردش مالی ضعیفی است كه داروخانهها دارند.
شانهساز با بیان اینكه اطلاعات متخلفان از طریق شركتهای توزیعكننده دریافت شده است، گفت: با هماهنگی مراجع قضایی درصدد برخورد با سودجویان و متخلفان هستیم.
وی آمار بیش از 20 درصدی داروخانههای اجارهای در تهران را تایید و اظهار كرد: این آمار در شهرستانها به این علت كه اجارهبهای ملك و گردش مالی داروخانهها به این دشواری نیست، پایینتر است.