عضو شورای ملی زیتون، رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب را زرد متمایل به سبز عنوان کرد و گفت: باید تلخی و تیز بودن آن، انتهای گلو را بسوزاند.
به گزارش لقمه، زیتون و فرآوردههای این محصول ارزشمند به واسطه خواص دارویی بیشمار، همواره مورد توجه اکثر مردم جهان بوده و با پیشرفت علم و پی بردن به خواص بیشتر آن این محصول با افزایش تقاضای چشمگیری روبهرو شده است.
اخبار متعددی كه درباره زیانهای جسمی غذاهای سرخ شده با روغنهای متفرقه در رسانههای جهان انتشار مییابد، سبب شده که میل به این روغنها در جهان روند صعودی به خود بگیرد.
بعد از اینکه ذائقه مردم جهان بهدلیل افزایش بیماریهای گوارشی بهویژه در رانندگان و کارمندان، بیش از پیش به سمت روغن زیتون کشیده شد، بازار این محصول معجزهآسا هر روز داغتر میشود.در این میان خریداری روغن زیتون اصل برای مردمانی که بهدنبال مصرف زیتون و روغن زیتون هستند، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
روش شناسایی روغن زیتون اصل
عضو هیات مدیره شورای ملی زیتون درباره چگونگی تشخیص اصل بودن روغن زیتون گفت: باید تلخی و تیز بودن آن انتهای گلو را بسوزاند و بوی میوه زیتون احساس شود.
نادر جلالت با تأکید بر اینکه رنگ روغن زیتون خالص و مرغوب باید زرد مایل به سبز باشد، افزود: در مورد زیتون ویژگیهای مهمی وجود دارد که در ایران به آنها کمتر بها داده میشود، لذا باید بر روی شناخت بیشتر روغن زیتون فرهنگسازی شود.
وی خاطرنشان کرد: ویژگیهای اشاره شده مربوط به روغن اکستراورژن (روغن فرابِکر) است که خواص دارویی آن بیشتر مطرح است.
جلالت ادامه داد: مصرف روغن زیتون بیماری یبوست مزمن را ظرف کمتر از یک هفته برطرف میکند و در واقع مردم باید بدانند که زیتون هم دکتر و هم داروی آنها است.
عضو هیات مدیره شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه شورای ملی زیتون با تمام توان بر روی فرهنگسازی برای افزایش سرانه مصرف زیتون در کشور کار میکند، در جواب افرادی که قیمت روغن زیتون را بسیار بالا عنوان میکنند، تصریح کرد: باید فقیرترین افراد جامعه روغن زیتون مصرف کنند چرا که توان مالی آنها ضعیف است و باید همواره بدن خود را از طریق مصرف روغن زیتون در برابر بیماریها واکسینه کنند.
سبک زندگی نادرست ایرانیها
وی یادآور شد: ما ایرانیها عادت کردهایم که 50 سال بهدنبال پول میدویم و 50 سالگی پولها را کول کرده و بهدنبال دوا و دکتر میرویم. هزینه کردن برای زیتون و روغن زیتون بدین معنی است که جلوی ضررهای مالی و جانی آینده را گرفتهایم.
جلالت ابراز امیدواری کرد که رسانهها با اطلاعرسانی دقیق در این زمینه به افزایش سرانه مصرف و فرهنگسازی آن به شورای ملی زیتون کمک کنند.
زیتون سیاهی که توسط سولفات آهن تیره شده، مصرف نکنید
عضو هیئت مدیره شورای ملی زیتون اظهار داشت: بهطور نمونه باید اطلاعرسانی شود زیتونهای سیاهی که توسط سولفات آهن به رنگ تیره درآمده است، به هیچ وجه توسط مردم خریداری و مصرف نشود.
جلالت با انتقاد از عدم اطلاعرسانیهای دقیق و مناسب در بخش زیتون، گفت: بهدلیل عدم آگاهی، باغداران بعد از برداشت، زیتون را در گونیهای 50 تا 100 کیلیویی ریخته و نگهداری میکنند که سبب پایین آمدن کیفیت آن میشود.
پیشبینی افزایش قیمت زیتون
وی در پایان درباره وضعیت برداشت زیتون نیز افزود: از اواسط شهریورماه برداشت زیتون در مناطق مختلف آغاز شده است، اما میزان برداشت امسال بهدلیل کم بودن زیتون بر روی درختان و افزایش هزینههای اولیه، مناسب نیست و قطعاً قیمت زیتون در بازار افزایش پیدا خواهد کرد.
آ.ف