سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: علایم نخستین فقرآهن، احساس خستگی، کاهش تمرکز در قوای مغز است و در کودکان محصل که به تمرکز و قدرت یادگیری نیاز دارند، اهمیت بالایی دارد.
به گزارش لقمه، دکتر زهرا عبداللهی افزود: با ادامه روند کاهش آهن فرد دچار کم خونی می شود که با رنگ پریدگی، ضعف، تند شدن ضربان قلب، کم شدن دامنه تنفس و بی حالی همراه است.
وی خاطر نشان کرد: فیبر موجود در مواد غذایی برای سلامت و کاهش وزن مفید است ولی رژیم پرفیبر به نفع جذب آهن و مس نیست و فرد با فقر این عناصر مواجه می شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: بعضی ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان های موجود در سیب، گلابی، کشمش، آلبالو و چای با آهن پیوند و ترکیب غیر قابل جذب تشکیل و جذب آهن را کاهش می دهند.
عبداللهی تصریح کرد: جذب آهن معدنی موجود در منابع حیوانی با مصرف این مواد تداخل ندارد و سریع جذب می شود ولی آهن گیاهی کند و باید با ویتامین C همراه باشد.
وی گفت: در بسیاری از موارد فقر آهن با روی توام است و رشد کودکان از لحاظ جسمی و ذهنی را دچار اختلال می کند به همین دلیل تشخیص زود هنگام فقر این دو عنصر در کودکان بسیار مهم است.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: بر همین اساس ذائقه سازی در سنین کودکی بسیار حائز اهمیت است تا افراد در بزرگسالی دچار فقر آهن و روی نشوند.
این متخصص تغذیه خاطر افزود: گوشت قرمز، حبوبات به خصوص عدس و سویا غنی از آهن است و مادران باید این مواد را در وعده های غذایی خانواده قرار دهند.
م.ب