دانش آموزان مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند


سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: علایم نخستین فقرآهن، احساس خستگی، کاهش تمرکز در قوای مغز است و در کودکان محصل که به تمرکز و قدرت یادگیری نیاز دارند، اهمیت بالایی دارد.

به گزارش لقمه، دکتر زهرا عبداللهی افزود: با ادامه روند کاهش آهن فرد دچار کم خونی می شود که با رنگ پریدگی، ضعف، تند شدن ضربان قلب، کم شدن دامنه تنفس و بی حالی همراه است.

وی خاطر نشان کرد: فیبر موجود در مواد غذایی برای سلامت و کاهش وزن مفید است ولی رژیم پرفیبر به نفع جذب آهن و مس نیست و فرد با فقر این عناصر مواجه می شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: بعضی ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان های موجود در سیب، گلابی، کشمش، آلبالو و چای با آهن پیوند و ترکیب غیر قابل جذب تشکیل و جذب آهن را کاهش می دهند.

عبداللهی تصریح کرد: جذب آهن معدنی موجود در منابع حیوانی با مصرف این مواد تداخل ندارد و سریع جذب می شود ولی آهن گیاهی کند و باید با ویتامین C همراه باشد.

وی گفت: در بسیاری از موارد فقر آهن با روی توام است و رشد کودکان از لحاظ جسمی و ذهنی را دچار اختلال می کند به همین دلیل تشخیص زود هنگام فقر این دو عنصر در کودکان بسیار مهم است.

سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: بر همین اساس ذائقه سازی در سنین کودکی بسیار حائز اهمیت است تا افراد در بزرگسالی دچار فقر آهن و روی نشوند.

این متخصص تغذیه خاطر افزود: گوشت قرمز، حبوبات به خصوص عدس و سویا غنی از آهن است و مادران باید این مواد را در وعده های غذایی خانواده قرار دهند.



م.ب

در تاریخ ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۶ مهر
کدخبر:1885منبع:پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشتتاریخ انتشار:۱۳۹۱ شانزدهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1885.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر