سبزی پلو یکی از انواع غذاهای ایرانی است که در انواع مختلف طبخ می شود.
مواد اولیه:
مرغ 750 گرم
سبزیپلو (تره، جعفری، گشنیز و شوید) یك كیلوگرم
برنج پنج پیمانه
گردغوره نصف پیمانه
نمك و فلفلسیاه به میزان لازم
پیاز دو عدد
رب گوجهفرنگی یك قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
گوجهفرنگی یك عدد
کرفس یك شاخه
طرز تهیه:
برنج را خیس، سبزی را خرد كرده و كنار میگذاریم، بعد مرغ را به همراه پیاز،کرفس، نمك و فلفل پخته تا نیمپز شود. برنج را آبكش كرده و سبزی را لابهلای آن اضافه میكنیم. سپس به مرغ نیمپز كمی رب تفت داده شده و زعفران زده، كنار میگذاریم، برنج آبكششده را در قابلمه ریخته و مرغها را روی آن میچینیم و روی مرغها را پیاز خام خلال شده میریزیم. گوجه را هم حلقه كرده و روی آنها میگذاریم و روی همه این مواد را گرد غوره میپاشیم و بقیه برنج را اضافه میكنیم، اجازه میدهیم تا دم بكشد. در انتهای پخت روی برنج روغن یا كره داغ ریخته، برنج را درون ظرف كشیده و مرغها را روی برنج قرار میدهیم و آن را سرو میكنیم.
نكته: این پلو باید با حرارت ملایم و در زمان طولانیتری پخته شود تا مرغ كاملا مزهدار و ترش شود.
گ.ق