ته چین از انواع غذای سنتی ایرانی است که به صورت های مختلف و با مواد گوناگونی پخته می شود.
مواد اولیه:
برنج چهار پیمانه
مرغ 200 گرم
پیاز یك عدد
اسفناج 700 گرم
آلو هفت عدد
تخممرغ چهار عدد
ماست یك پیمانه
زعفران دمكشیده 1/4 پیمانه
كره 150 گرم
روغن مایع چهار قاشق غذاخوری
نمك و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را خیس میكنیم. مرغ را با پیاز میپزیم. اسفناجها را خرد كرده، روی حرارت میگذاریم تا آب آن كشیده شود و بعد با روغن مایع سرخ میكنیم. تخممرغها را زده نمك، فلفلسیاه، زعفران دمكرده و كره آبكرده را به آن اضافه میكنیم سپس ماست را افزوده و خوب مخلوط میكنیم تا یكدست شود.
آلوها را از قبل خیس كرده، گوشت آن را از هسته جدا و كنار میگذاریم. استخوانهای مرغ پخته را جدا كرده و گوشت آن را به قطعات كوچك تقسیم میكنیم. برنج را آبكش كرده و كنار میگذاریم. سس ماست و تخممرغ را به سه قسمت تقسیم كرده یك قسمت را با مرغ خردشده و قسمت دوم را با برنج آبكش شده مخلوط میكنیم.
ظرف پیركس یا تفلون را چرب كرده برنج مخلوط با سس را در آن ریخته و سطح آن را صاف میكنیم و با پشت قاشق فشار میدهیم تا به هم بچسبد، روی آن اسفناج را ریخته و صاف میكنیم و بعد از اسفناج آلوها را ریخته و مقداری برنج روی آن میریزیم تا آلو و اسفناج را پوشش بدهد سپس مرغها را روی برنج ریخته و مرتب میكنیم در مرحله آخر باقیمانده برنج را ریخته و با پشت قاشق به برنج فشار میآوریم تا صاف شود، قسمت سوم سس را دور ظرف روی برنج میریزیم. روی ظرف را با فویل میپوشانیم و چند سوراخ روی فویل به وجود میآوریم آنگاه ظرف را در طبقه وسط فری كه از قبل روی حرارت 190 درجه سانتیگراد گرم شده به مدت یك تا یك ساعت و نیم میگذاریم تا زیر برنج طلایی شود. در نهایت از ظرف در آورده در یك سینی برمیگردانیم و با یك چاقوی تیز برش میزنیم.
ش.م