وزیر بهداشت: ذایقه مردم را با تولیدات مواد غذایی مفید تغییر دهید


دکتر مرضیه وحید دستجردی در مراسم روز جهانی غذا در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران ضمن بیان این مطلب گفت: غذا در سلامت جسم، روح، روان و معنویت مردم تاثیر بسزایی دارد و باید در امر تولید و نظارت بر آن دقت لازم انجام پذیرد.

به گزارش لقمه، وزیر بهداشت افزود: ایران هم اکنون جایگاه خوبی در صنعت غذایی دارد ولی تا چند سال پیش شرایط تک محصولی در کشور حاکم بود و یک برند خاص داخلی در هر ماده غذایی وجود داشت که علاوه بر سوق دادن مردم به سمت مصرف مواد غذایی خارجی رقابت و کیفیت را تحت تاثیر قرار داده بود در حالی که هم اکنون از هر ماده غذایی چند برند در بازار وجود دارد.

صنعت غذا از ارکان اساسی کشور است

وی صنعت غذا را از ارکان اساسی کشور اعلام کرد و ادامه داد: جایگاه ایران در صنعت غذایی، با وجود چهار فصل آن و تولیدکنندگان نمونه باید از این جایگاه بالاتر باشد. باید به سمتی برویم که بازارهای جهانی را فتح کنیم.

وی اظهار داشت: غذای حلال در سلامت جسم، روح و روان مردم اثر دارد هرچند مردم اثر آن را ندانند. در قرآن نیز به این امر تاکید شده و آیات و احادیث بسیاری هست که بر خوردن و آشامیدن درست تاکید فراوان دارد.

وزیر بهداشت با اعلام اینکه اولین عامل مرگ و میر در ایران بعد از سوانح و حوادث بیماری های قلبی و عروقی است که یکی از ریسک فاکتورهای آن خوردن غذاهای ناسالم است، گفت: باید کاری کنیم که غذای سالم در دسترس همگان قرار گیرد زیرا از هر 8 نفر در دنیا که می میرد یک نفر گرسنه بوده و مواردی غیرمستقیم ناشی از سوء تغذیه است.

دکتر دستجردی با اعلام اینکه ظرف 10 سال گذشته دسترسی مردم به غذای سالم و کافی افزایش یافته است اظهار داشت: تولید مواد غذایی نباید بر اساس ذایقه مردم صورت گیرد بلکه باید تولیدات را به سمت مواد غذایی سرشار از ریزمغذی ها برده و ذایقه مردم را نیز در همین جهت تغییر داد.

وی با بیان اینکه طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت کم شدن روزانه مصرف 3 گرم نمک 50 درصد از بیماری های قلبی و عروقی را می کاهد، گفت: هرچه تخت ویژه برای رسیدگی به بیماری های قلبی درست کنیم کم است و باید با تغییر تغذیه و اصلاح الگوهای زندگی به سمت کاهش بیماری های برویم.

دکتر دستجردی ادامه داد: ذائقه افراد از کودکی درست می شود و اگر به تغذیه آنان توجه کنیم در بزرگسالی و سالمندی به مشکل کمتری بر می خوریم.

دبیر شورای عالی سلامت عنوان کرد: وقتی شورای عالی سلامت مصوباتی را در زمینه روغن خوراکی، گوشت و کاهش شکر و نمک در غذا دارد نشان دهنده اینست که صنایع ما باید به سمت تولید موادغذایی سالم برود.

وی افزود: مردم ایران 25 درصد مواد قندی بیشتر از نیاز مصرف می کنند. مصرف شیرینی، شکلات، شکر، نوشابه نیز علاوه بر اینکه فشار خون را افزایش می دهد موجب گسترش بیماری های سرطان، دیابت و قلبی و عروقی می شود.

وزیر بهداشت اظهار داشت: مردم ایران 10 تا 20 درصد چاقی دارند و 39 درصد زنان و 48 درصد مردان از اضافه وزن رنج می برند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه میزان مصرف روغن جامد طی 10 سال گذشته از 80 درصد به 40 درصد کاهش یافته است، گفت: اگر این 40 درصد به صفر برسد بیماری های قلبی 40 درصد کاهش می یابد.



20 بار برای قطع نشدن یارانه شیر نامه نوشتم

وزیر بهداشت با اعلام اینکه برای قطع نشدن یارانه شیر و حمایت از تولید آن تاکنون به ارگان های ذیربط 20 بار نامه نوشته است، اظهار داشت: هم اکنون 70 درصد سالمندان از بیماری پوکی استخوان یا بیماری های اسکلتی رنج می برند. اگر افراد جامعه شیر بخورند این مشکلات حل می شود.

وی با اشاره به کم خونی خانم ها گفت: با تولید نان دارای آهن و اسیدفولیک توانستیم فقر آهن را در بین خانم ها به میزان زیادی کاهش دهیم، زیرا طبق مطالعات با فقر آهن در خانم ها تولیدات یک کشور 5 تا 20 درصد کاهش می یابد. ضمن اینکه در دو سال گذشته 31 درصد بیماری های مادرزادی ستون فقرات نوزادان نیز با این روند کم شده است.

وی یددار شدن نمک را مورد اشاره قرار داد و افزود: هم اکنون بیماری گواتر با اجرای این طرح به 4 درصد رسیده است در حالی که پیش از این ایران جزو کشورهای دارای اپیدمی گواتر در دنیا بود.

وزیر بهداشت در ابتدای این مراسم از معاون اول رییس جمهور به عنوان حامی مهم سلامت، مسئولان سازمان غذا و دارو و تولیدکنندگان نمونه مواد غذایی قدردانی کرد.

در تاریخ ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۶ مهر
کدخبر:1965منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و ششم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1965.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر