خواص دارویی قارچ


پروتئین قارچ از لحاظ اسیدهای آمینه كه جزء اصلی پروتئین است جزو غنی‌ترین پروتئین‌ها محسوب می شود و از لحاظ ارزش غذایی در حد فاصل پروتئین گوشت و پروتئین گیاهی قرار دارد. به طور كلی ارزش بالای پروتئین قارچ‌، قابلیت هضم‌پذیری بالای آن و به‌همین دلیل مصرف آن برای سالمندان و سالخوردگان بسیار توصیه شده است.

به گزارش لقمه، یكی از مهم‌ترین ویژگی‌های قارچ كه باعث شده متخصصین تغذیه آن را بسیار توصیه كنند در صد كم چربی آن است. مصرف روزانه 100 گرم قارچ خوراكی نیاز بدن به ویتامین C را برطرف می كند.علاوه بر این قارچ منبع بسیار خوب ویتامین B1 و B2 است. عناصر معدنی موجود در قارچ در مقایسه با سبزیجات و میوه جات از كیفیت و كمیت بهتری برخوردار است. قارچ خوراكی دارای میزان چشمگیری پتاسیم، آهن و مس است و قادر است فسفر مورد نیاز بدن را به طور كامل تأمین كند. كلاهك قارچ سرشار از فسفر است.

این گزارش حاکی است قارچ‌ها به طور طبیعی تولید لوواستاتین می كنند و این تركیب بسیار در كاهش چربی و كلسترول خون می تواند مؤثر واقع شود. در قارچ تركیبی به نام بیوفریولید وجود دارد كه از تشكیل مخزن چربی خطرناك در شریانها جلوگیری می‌كند. این ماده از تشكیل كلسترول‌های بد خون (LDL )و اسید‌های چرب در سلولها و خون جلوگیری می كند.قارچ استخوانها را تقویت،‌ خستگی و كمبود ویتامین D را بر طرف می كند. پرتو خورشید در بدن ویتامین D تولید می كند اما در زمستان بدن این وضعیت را ندارد كه از پرتو خورشید به خوبی استفاده كند و ویتامین D تولید كند. پس در زمستان خوردن مواد غذایی توصیه می شود كه دارای این ویتامین باشد. قارچ را باید پخته خورد، زیرا قارچ آلوده به موادی است كه فقط با پختن از بین می رود اما قارچ هایی كه در واحدهای صنعتی تولید می شوند می توان بدون هیچ مشكلی پس از تمیز كردن مصرف شود.توصیه می شود از خرید قارچ‌های فله‌ای بپرهیزید. زیرا احتمال مسومیت از طریق این نوع قارچ‌ها بسیار بالاست و كیفیت این قارچ پایین است .تحقیقات پزشكی نشان می دهد كه با خوردن قارچ، دستگاه دفاعی بدن تقویت می شود، طول عمر افزایش وگردش خون در بدن بهبود می یابد، كلسترول خون پایین می آید، ویروسها از بین می رود، از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می شود. به دلیل وجود كربوهیدرات و آهن در قارچ پزشكان مصرف آن‌را به بیماران دیابتی و افرادی كه به تقویت دستگاه ایمنی بدن خود اهمیت می دهند و كسانی كه برنامه خاص غذایی (رژیم) دارند توصیه می كنند.

در تاریخ ۱۳۹۱ دوشنبه ۱ آبان
کدخبر:1983منبع:آرمانتاریخ انتشار:۱۳۹۱ اول آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1983.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر