دانشمندان ادعا میكنند یادگیری آشپزی کردن به مغز انسان کمک کرده تا رشد کند، ابزارهای جدید بسازد و به تمدن برسد. چند محقق به سرپرستی «سوزانا هرکولانو- هوزل» از دانشگاه ریو دوژانیرو دریافتند پیدایش و ظهور آشپزی احتمالا روش بسیار موثری را برای رساندن کالری به نورونها و امکان بزرگ شدن مغز فراهم کرده است. بدون ابداع آشپزی انسان میبایست 9 ساعت در روز را صرف خوردن غذای خام میكرد تا به 86 میلیارد نورون مغزش غذا برساند. آموختن آشپزی موجب شده انسان ساعات کمتری را صرف جستوجوی غذا کند.
به گزارش لقمه، این امر احتمالا با تکامل مغز بزرگتر و پیچیدهتر مرتبط است.
دانشمندان برزیلی نیازهای سوخت و ساز میمونهای بزرگ امروزی و گستره متفاوتی از گونههای انسانی اولیه را محاسبه کردند.
میمونهای بزرگ مانند گوریلها که از رژیم غذایی خام پیروی میكنند هنوز اندازه مغز کوچکی دارند. گوریلها حدود هشت ساعت در روز و گاهی اوقات نیز تا 10 ساعت را صرف خوردن میکنند. برای یک گوریل داشتن مغزی که دو درصد توده بدنش باشد- مانند انسان- باید بیش از دو ساعت دیگر نیز صرف غذا خوردن کند.
این مطالعه نشان داد سه گونه انسان اولیه همگی میبایست بیش از هفت ساعت در روز را صرف خوردن غذای خام میكردند تا بتوانند اندازه مغزشان را حفظ کنند.
محققان میگویند احتمالا انسانهای اولیه موسوم به Homo erectusکه گفته میشود اجداد انسان مدرن در حدود 1.8 میلیون سال پیش هستند، آشپزی را ابداع کردهاند.