مرغ به شیوه آمریکای جنوبی شیوه ای جالب و دلپسند برای تنوع در پخت و پز است.
مواد لازم:
سیر: 5عدد
مرغ: یك عدد با وزن یك كیلو به بالا
لیموترش: یك عدد، تكه شده
سركه سفید: یكهشتم پیمانه
روغن زیتون: یكچهارم پیمانه
فلفل بو داده شده: 2 قاشق چایخوری
پودر اورگانو: یكدوم قاشق چایخوری
آب پرتقال طبیعی: 100 میلیلیتر
فلفل دلمهای: 2عدد
مواد لازم برای تهیه سس ریحان:
آرد: 50گرم
كره: 50گرم
شیر: 100 میلیلیتر
پنیرپیتزا: 2 قاشق سوپخوری سرپر
ریحان: 3 قاشق سوپخوری، ساطوری شده
پیاز: 2 قاشق سوپخوری، خلالیشده
روش تهیه:
سیر را رنده كرده و یك قاشق چایخوری نمك به آن اضافه كنید، سپس تمام پوست مرغ و قسمت خارجی آن را به كمك تكههای لیموترش مرطوب و مزهدار كنید. بعد مخلوط سیر و نمك را به آرامی به زیرپوست مرغ و قسمتهای داخلی آن بمالید. سعی كنید بخشی از سیر را در زیرپوست مرغ باقی بگذارید. سركه سفید، روغن زیتون، دانه فلفل سیاه بوداده، اورگانو و هر ادویه دلخواه دیگر را با هم مخلوط كنید. مرغ را در آن قرار دهید و مجددا بغلتانید تا آغشته به مواد شود. فلفل را داخل شكم مرغ گذاشته و سپس مرغ را با همان مواد در داخل یك كیسه برای 4ساعت در یخچال استراحت دهید تا به اصطلاح مزهدار شود. یك ظرف مناسب انتخاب كنید و مرغ را پس از بستن رانها به هم، در داخل آن قرار دهید و همچنین مواد سركه و روغن زیتون را نیز بیفزایید. سپس 60 میلیلیتر از آب پرتقال طبیعی را روی آن بریزید و در فر با دمای 180درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از 30دقیقه هر 15دقیقه یکبار از باقی آب پرتقال روی مرغ بریزید. مدت زمان پخت این مرغ حدود 2ساعت است.
تهیه سس ریحان:
آرد و كره را حرارت دهید تا به اصطلاح آرد بو داده شود، سپس به آن شیر بیفزایید و بگذارید تا به غلظت فرنی برسد بعد از روی حرارت برداشته و پنیرپیتزا را به مواد بیفزایید. پس از آنكه دمای مواد ولرم شد پیاز و ریحان را نیز به آن اضافه كنید. برای ادویه این سس بهتر است از انواع پاپریكای تند، اورگانو و پودر زنجبیل استفاده شود.
نكته: پس از 30دقیقه، داخل ظرف شما از آب و چربی مرغ در حال پخت ممكن است پر شود. درنتیجه سعی كنید همواره تنها یك بند انگشت از آب و چربی در ظرف فر باشد و اگر بیشتر بود با قاشق آن را خارج كنید.
برای سس، من معمولا از مقداری مرزه خشك نیز استفاده میکنم.
ش.م