آشنایی با روش تهیه آبگوشت قُمنَبیت - غذای محلی قم


قُمنَبیت به معنای نبات قم است. مردم استان قم به خاطر شوری آب قم و خاصیت قمنبیت (کلم قمری) در از بین بردن املاح مضر از کلیه‌ها در بعضی از غذاها مانند آبگوشت و لابه‌لای بعضی از پلوها از کلم قمری استفاده می‌کنند.

لقمه: در اینجا ما طرز تهیه یک آبگوشت محلی که در آن از کلم قمری استفاده می شود را برایتان آموزش می دهیم.

مواد اولیه:

گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان گوسفندی: 750 گرم

نخود و لوبیای سفید: 150 گرم

پیاز متوسط: دو عدد

سیب‌زمینی کوچک: پنج عدد

گندم: دو قاشق سوپخوری

رب گوجه‌فرنگی: یک تا دو قاشق غذاخوری

کلم قمری یا قُمنَبیت نگینی: نصف یک عدد

ترخون خشک‌‌شده: یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

لیموعمانی: سه عدد

طرز تهیه:

* گوشت را تکه‌تکه کرده و بشویید، پیاز را خرد کرده، نخود، لوبیا و گندم را نیز شسته در قابلمه ریخته کلم قمری‌های خردشده را به همراه زردچوبه اضافه و پنج تا شش لیوان آب در آن بریزید. در ظرف را بسته و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.

* وقتی که گوشت، نخود و لوبیا کاملا پخته‌ شدند، سیب‌زمینی‌ها را پوست کنده و به آنها اضافه کنید.

* رب گوجه‌فرنگی و به اندازه کافی نمک، فلفل، لیموعمانی و ترخون را نیز در این مرحله اضافه کرده و بگذارید بپزند.

* پس از پختن همراه با نان سنگک و سبزی خوردن آن را سرو کنید.

در تاریخ ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۵ آبان
کدخبر:2082منبع:مجله آشپزی خانواده سبز تاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و پنجم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2082.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر