کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف غذاهای پرادویه در دوران شیردهی روی طعم شیر تاثیرگذار است.
به گزارش لقمه، مهدیه السادات حاجی میرزاده در گفتوگویی گفت: برخی از املاح معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن و روی بدون توجه به برنامه غذایی روزانه مادر، از ذخایر بدن او در شیر وارد میشوند اما برخی املاح مانند ید در شیر مادر ارتباط مستقیمی با تغذیه او دارد بنابراین توصیه میشود که مادران شیرده مانند دوران بارداری از نمک یددار تصفیه شده به مقدارکافی استفاده کنند.
وی ادامه داد: از نظرمکملها بهتر است مصرف قرص آهن تا 3 ماه بعد از زایمان ادامه یابد.
وی اظهار کرد: از نظر ویتامینها، غذای مادر شیرده بایستی حاوی مقادیر کافی مواد مغذی باشد چرا که میزان ویتامینهای شیر مادر انعکاسی از مقدار ویتامین مصرفی مادر است.
حاجی میرزاده تصریح کرد: مصرف غذاهای پرادویه و چاشنی دار یا سیر و مواد مشابه ممکن است روی طعم شیر اثر گذارد و سبب عدم تمایل شیرخوار به شیر خوردن شود.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: در برخی مادران ممکن است پس از فعالیت بدنی شدید و ورزش به علت ورود اسیدلاکتیک به شیر، طعم تلخ در شیر ایجاد کرده و شیرخوار از شیرخوردن امتناع ورزد. در این موقع لازم است مادر قبل از شیر دادن، سینه خود را بشوید و مقدار کمی از شیر خود را قبل از تغذیه شیرخوار بدوشد و دور بریزد.