مبارزه با بوی بد بدن


مواد غذایی که می‌خوریم، تأثیر مستقیم بر بوی بد بدن و تعریق دارند.

به گزارش لقمه، بوی بد بدن و یا دهان از جمله مواردی هستند که کمتر افرادی در مورد آن‌ها صحبت می‌کنند. این موضوع کاملاً خصوصی است و بسیاری از عوامل بر آن تأثیر دارند؛ از جمله رژیم غذایی، شغل، ژنتیک، جنسیت و یا داروها.امروزه اکثر افراد به روش‌های متفاوتی متوسل می‌شوند تا بوی بد دهان و بدن خود را برطرف کنند. حتی گاه سعی می‌کنند غدد بزاق را مسدود کنند که البته ضرر این کار بیش از فواید آن است.

رژیم غذایی سالم از غلات سبوس‌دار، سبزیجات، میوه‌ها، سویا، جوانه‌ها و آجیل داشته باشید. 

 مواد غذایی فرآوری شده همچون قند و شکر و روغن‌های هیدروژنه و آرد سفید موجب بد بویی بدن می‌شوند. آن‌ها در معده می‌مانند و فاسد می‌شوند، بنابراین از خوردن آن‌ها بپرهیزید.

اگرچه نوشیدنی‌های کافئین‌دار همچون قهوه، چای، شکلات، سودا و ... شیوه‌ای از زندگی مدرن امروزی شده است، ولی با کاهش مصرف آن‌ها، افراد خوشبوی بیشتری در اطراف ما وجود خواهند داشت!

گوشت قرمز از جمله مواد غذایی است که هضم آن به کُندی صورت می‌گیرد. مواد غذایی دیرهضم در بدن، سموم و گازهای بدبویی منتشر می‌کنند که علل بوی بد بدن خواهند بود. یک مطالعه منتشر شده در ماه اوت سال 2006 نشان می‌دهد که زنان جذب مردهایی می‌شوند که رژیم غذایی آن‌ها حاوی مقادیر کمتری گوشت است. این مردها جذاب‌ترند و بوی بد بدن آن‌ها به نسبت سایرین بسیار کمتر است.

ادویه‌جات و ترشی‌هایی که رایحه قوی دارند، هنگام هضم در بدن گازهای سولفور تولید می‌کنند که توسط خون جذب و از طریق ریه و منافذ پوست دفع می‌شود و این دفع موجب بوی بد بدن می‌گردد؛ بنابراین در خوردن موادی نظیر، ترشیجات و ... متعادل رفتار کنید.

در بعضی موارد، رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات ناچیز برای کاهش وزن توصیه می‌شود که علاوه بر افزایش چربی خون، باعث آزاد شدن موادی به نام کتون در بدن می‌شود که بدبو هستند، از این رو مصرف کربوهیدرات به میزان متعادل، توصیه می‌شود.

فرآورده‌های لبنی نیز غنی از پروتئین هستند که در معده شکسته می‌شوند و سولفید هیدروژن و متیل مرکاپتان را افزایش داده و بوی بد بدن را موجب می‌شوند، اما به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارند، نباید از رژیم حذف شوند. ولی بهتر است به‌خصوص در افرادی که قادر به هضم مناسب این مواد نیستند، محدود شوند.

دود تنباکو به راحتی وارد جریان خون شده و پس از جذب، از طریق غدد عرق و ادرار دفع می‌شود و بوی نامطلوبی ایجاد می‌کند. این بوی نامطبوع در بدن باقی می‌ماند، به‌صورتی که حتی پس از ترک سیگار نیز تا چند هفته احساس می‌شود.

بوی بد بدن برخی از افراد ناشی از نوعی اختلال ژنتیکی به نام تری متیل آمینوریاست که در آن بدن قادر به هضم و جذب برخی ترکیبات نیتروژن‌دار نظیر کولین نیست؛‌ در نتیجه بدن بوی بد ماهی به خود می‌گیرد. بسیاری از غذاهایی که حاوی این نوع ترکیب تری متیل آمین (کولین)‌ هستند، عبارتند از: غذاهای دریایی، روغن ماهی، تخم‌مرغ، جگر، شیر گاو، نخودفرنگی، لوبیا، سویا، بادام‌زمینی، کلم بروکلی، جوانه و بروکسل.

در تاریخ ۱۳۹۱ شنبه ۲۰ آبان
کدخبر:2093منبع:آرمانتاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2093.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر