قورمه سبزی یکی از لذیذترین و خشمزه ترینغذاهای ایرانیاست که به صورتهای مختلفی تهیه میشود.
مواد لازم برای 4 نفر:
سبزی (تره، جعفری و شنبلیله) خرد و سرخ شده: 300 گرم
قارچ: 500 گرم
لوبیا قرمز: یك پیمانه
پیاز نگینی خرد شده: یك عدد كوچك
پرك لیمو: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
نمك، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
دارچین و هل: هر كدام یك دوم قاشق چایخوری
آبجوش: به میزان لازم
روش تهیه:
ابتدا قارچها را به صورت درسته در كمی روغن تفت دهید و كنار بگذارید. پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود، سپس زردچوبه را اضافه كرده و كمی بعد آبجوش را به آن اضافه كنید، بعد سبزی از قبل سرخ شده و لوبیا كه قبلا آن را خیس كردهاید را اضافه كنید و به مدت یك ساعت اجازه دهید تا جا بیفتد. در 10 دقیقه پایانی قارچ آماده شده، نمك و فلفل و مقداری دارچین و هل را به همراه پرك لیمو اضافه كرده تا خورش مزهدار شود. قورمهسبزی را با چلو سرو كنید.
جایگزینهای احتمالی:
1- در صورت تمایل به جای لوبیاقرمز از لوبیاچیتی برای لعاب بیشتر خورش میتوانید استفاده كنید.
2- در صورت تمایل میتوانید از مقدار كمی گشنیز یا اسفناج برای لعاب بیشتر خورش استفاده كنید.
3- برای تفت دادن قارچها میتوانید به جای روغن از 50 گرم كره استفاده كنید تا قارچها خوشعطر و طلاییتر شوند.
4- بهتر است به جای لیموامانی از پرك لیمو كه ظاهر بهتری به خورش میدهد در كنار قارچ استفاده كنید.
ش.م