اسرار خوراكی ها


در این مطلب با برخی از خواص ماش+بادام و دارچین آشنا می شوید.
ماش
ماش، در برنامه غذایی روزانه، جزومهم ترین منابع تامین پروتئین گیاهی است و ارزش تغذیه ای بسیار بالایی دارد.
میزان اسیدفولیك ماش بسیار بالاست
ماش برای پیشگیری از بیماری های قلبی -عروقی بسیار مفید است.
- پتاسیم ماش نیز فراوان است؛ومصرفش به افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه می شود. ماش از نظر منگنز و سلنیوم كه خاصیت آنتی اكسیدانی دارند نیز غنی است و خوردن آن موجب پیشگیری از بیماری های مزمن می شود.
- این ماده غذایی كاهش دهنده قند و چربی خون است
ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛ضمن اینكه زودهضم هم هست و از آنجا كه ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی ها هم توصیه می شود. البته بهتر است كه این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود.
یادتان باشد كه استفاده از آن به این شكل خواص ماش را چند برابر می كند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث می شود همه مواد مغذی به خصوص آهن در دسترس افزایش یابد پس برای مبتلایان به كم خونی بسیار مفید است. مصرف ماش هیچ گونه ممنوعیتی برای هیچ كس ندارد اما كسانی كه اسیداوریك یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین داری را كه پورین گیاهی دارند، محدود كنند. البته تركیبات پورینی در ماش نسبتا كم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود كاملا حذف كنند؛ بلكه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن كفایت می كند.
بادام
بادام ها حاوی مقادیر قابل توجهی از نوعی اسیدآمینه موسوم به آرجینین هستند كه این اسید آمینه در آرام كردن عروق خونی و تقویت جریان خون موثر است. همچنین سایر مواد خوراكی حاوی این اسید آمینه سودمند شامل نخودفرنگی، ماهی آزاد و گندم هستند.
چربی موجود در بادام از جنس همان چربی است كه درروغن زیتون یافت می شود و به همین خاطر برای سلامت قلب مفید است.
- بادام می تواند میزان كلسترول بد خون را پایین آورده و خطر بروز امراض قلبی را كاهش دهد.
-بادام همچنین برای درمان زخم روده، مثانه و اسهال مفید بوده و بادام بو داده برای تقویت معده موثر است.
-بادام بسیار بیشتر از جو یا حتی اسفناج، ذخیره منیزیم دارد.
بادام در واقع یك منبع غذایی پرچرب است كه برخلاف دیگر غذاهای چرب نه تنها برای سلامتی خطری ندارد، بلكه آن را تضمین می كند. بادام دارای منیزیم و پتاسیم است.هنگامی كه به مقدار كافی منیزیم در بدن باشد در خون جریان می یابد و اكسیژن و مواد مغذی را سریع تر حمل می كند و از افزایش ضربان قلب پیشگیری می كند. این گیاهان در داروهای شیمی درمانی و داروهای قدیمی استفاده می شود. این گیاهان مفید از عود بیماری نیز پیشگیری می كند.
دارچین
- دارچین كلیه را گرم می كند، ضعف كمر و پاها را از بین می برد وكم خونی را درمان می كند .
-دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است
-از تشكیل لخته های خونی جلوگیری می كند و دارای خواص ضدباكتریایی و ضدالتهابی است.
میزان مصرف: روزانه یك چهارم تا نصف قاشق چایخوری معادل 1الی 2 میلی گرم كافی است تا میزان تری گلیسیرید و كلسترول خونتان 12 الی 30 درصد كاهش یابد.
در تاریخ ۱۳۹۱ شنبه ۲۷ آبان
کدخبر:2156منبع:کیهان تاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و ششم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2156.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر