آشنایی با پرتقال و خواص دارویی آن


پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید، پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز است .

به گزارش لقمه، پرتقال یكی از قدیمی ترین میوه هایی است كه بشر از آن استفاده می كرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است.

در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریكا كشت می شود و آمریكا نصف كل محصول پرتقال دنیا را تولید می كند .

پرتقال اولیه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی درشت تر و شیرین تر شده است .

پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .

تركیبات شیمیایی

پرتقال یكی از غنی ترین منابع ویتامین C است . البته باید دقت كرد كه ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین می رود . اسانسی كه از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است كه بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در عطر سازی از آن استفاده می شود.

در 100 گرم پرتقال پوست كنده مواد زیر موجود است :

آب 86 گرم

پروتئین 1 گرم

نشاسته 0/2 گرم

كلسیم 12 گرم

فسفر 40 میلی گرم

آهن 20 میلی گرم

سدیم 0/4 میلی گرم

پتاسیم 1 میلی گرم

ویتامین آ 200 میلی گرم

ویتامین ب 1 200 واحد

ویتامین ب 2 0/1 واحد

ویتامین ب 3 0/4 میلی گرم

ویتامین ث 50 میلی گرم

در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :

آب 70 میلی گرم

پروتیئن 1/5 میلی گرم

مواد چربی 0/2 میلی گرم

مواد نشاسته ای 25 میلی گرم

كلسیم 160 میلی گرم

فسفر 20 میلی گرم

آهن 0/8 میلی گرم

سدیم 3 میلی گرم

پتاسیم 210 میلی گرم

ویتامین آ 420 واحد

ویتامین ب 1 0/12 میلی گرم

ویتامین ب 2 0/1 میلی گرم

ویتامین ب 3 1 میلی گرم

ویتامین ث 135 میلی گرم

خواص داروئی

موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریكا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت كه علت اینكه سرطان معده در آمریكا كمتر از نقاط دیگر است این است كه مردم آمریكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می كنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .

1-دانشمندان سوئدی كشف كرده اند كه خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می كند .

2-خوردن پرتقال كلسترول را پائین می آورد .

3-پوست سفید پرتقال و ورقه های نازك بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای كاهش كلسترول خون است .

4-اسانس پرتقال ضد عفونت های میكربی است .

5-پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .

6-پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سینه و ضد استفراغ است .

7-جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و كاهش درد مفید است .

8-خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .

9-اسانس پرتقال را برای ضد عفونی كردن بكار می برند .

10-پرتقال خون را تمیز می كند .

11-برای برطرف كرده چین و چروك صورت وشادابی آن قسمت خوراكی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید .

12-از پرتقال برای كم كردن وزن می توانید استفاده كنید . طرز استفاده بدین صورت است كه یك عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسیم كنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه كنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید .

سپس سه قاشق عسل بان اضافه كرده و مجددا به مدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف كنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما به مقدار ایده آل در آید .

13-پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن می دهد و برای كسانیكه گوشت زیاد مصرف می كنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .

14-برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است كه پوست زرد رنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد كه اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می كند .

15-خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده است وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر ماركت ها این خواص را ندارند .

در تاریخ ۱۳۹۱ شنبه ۲۷ آبان
کدخبر:2169منبع:مردم سالاریتاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و هفتم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2169.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر