استان یزد با تولید سالانه سه تن زعفران، پس از استانهای خراسانرضوی و خراسان جنوبی، رتبه سوم تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است.
به گزارش لقمه، منطقه یزد، سطح زیر کشت محصول زعفران در استان یزد 600 هکتار است که از شهرستان طبس و بهاباد میتوان به عنوان مناطق عمده تولید این محصول در استان نام برد.
متوسط برداشت زعفران در هر هکتار در استان یزد 5.4 کیلوگرم است و پیشبینی میشود امسال سه تن زعفران از مزارع استان برداشت شود.
مناطق عمده کاشت و توسعه این محصول در شهرستان طبس و بخشهای دستگردان و دیهوک این شهرستان است به طوری که با توجه به شرایط مناسب این مناطق و تلاش کشاورزان این شهرستان در سال زراعی 91 - 90، زعفران کار نمونه استان با عملکرد 14 کیلوگرم زعفران خشک در هکتار از شهرستان طبس انتخاب و معرفی شد.
بخشی از زعفران تولیدی استان در مناطق مذکور فرآوری و مابقی به صورت گل به استانهای همجوار صادر میشود؛ البته تغییرات در قیمت، نبود صنایع بستهبندی و تسهیلات برای تهیه پیازهای مرغوب از مهمترین مشکلات این بخش است.
گیاه زعفران، شش گلبرگ بنفش رنگ و سه رشته کلاله قرمز رنگ دارد که قسمت مورد استفاده آن همان کلاله است.
زعفران، آرامبخش، اشتهاآور، پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است.
از گیاه زعفران در درمان آسم، بیماریهای پوستی و چشم، عفونت ادراری، یرقان، رفع نفخ شکم، معده درد و کم خونی نیز استفاده میشود.
یادآور میشود؛ زعفران یکی از مناسبترین گیاهان مناطق کم آب است که برداشت آن از نیمه دوم آبانماه در استان یزد آغاز شده و تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت.