دستگاه شکستن پوست سخت گردو، بادام، فندق و پسته با حجم و کیفیت بالا به همت دو محقق دانشگاهی طراحی و ساخته شد.
امیر بهادر سیفی، دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی از دانشگاه تهران که با همکاری برادرش امیرارسلان سیفی، کارشناس این رشته موفق به ساخت دستگاه شکستن پوست گردو، بادام و ... شده، اظهار کرد: امروزه فرآوری محصولاتی مثل فندق و بادام و پسته و ... در دنیا کاملا مکانیزه شده ولی در ایران با توجه به تنوع ژنتیکی بالای این محصولات، دستگاهی که بتواند این محصولات متنوع را با درصد قابل قبول فرآوری کند وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: دستگاه ساخته شده که نمونههایی از آن به واحدهای فرآوری این محصولات عرضه شده قادر است بادام را تا 100 درصد، پسته را تا 90 درصد، فندق را تا 98 درصد و گردو را تا 80 درصد فرآوری کند.
سیفی درباره ظرفیت فرآوری دستگاه گفت: این دستگاه قادر است گردو را با ظرفیت 200 کیلوگرم در ساعت، بادام را تا حجم 70 کیلوگرم، فندق را تا 400 کیلوگرم و پسته را تا حجم 300 کیلوگرم در ساعت فرآوری کند.
وی با بیان این که اصول بهداشتی که از اهمیت خاصی در حوزه فرآوری خشکبار برخوردار است در این دستگاه به طور کامل مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: بخشهایی از دستگاه اقتباس از نمونههای خارجی و بخشهای دیگر کاملا ابتکاری و متناسب با تنوع ژنتیکی بالای محصولات ایرانی است.