مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور با انتقاد از آمارغیرمستند میزان تولید شیرخام در کشور، گفت: بخش بیشتر اعلام آمار تولید شیر مربوط به واردات شیرخشک است.
به گزارش لقمه، سیدمحمدعلی نیک نژاد، مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور، در خصوص ارائه آمار سالانه تولید شیرخام در کشور توسط دولت، اظهارداشت: آمارهایی که دولت در بخش های مختلف به ویژه در رابطه با میزان تولیدات شیر در کشور ارائه می دهد، مستند نیست.
وی با اشاره به ارتباط مجمع ملی خبرگان کشاورزی با 48 هزار بهره بردار نمونه در بخش کشاورزی و دامپروری در کل کشور، گفت: آمارهایی که این بهره بردارها از میزان تولیدات در بخش های کشاورزی و دامپروری ارائه می کنند بسیار متفاوت از آمارهای دولتی است.
مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور با ابراز تاسف از تصمیم گیریهای نادرست کلان دولت که برمبنای آمارهای بی پایه و اساس است، افزود: بسیاری از مسئولان دولتی برپایه آمارهای اشتباه تصمیماتی را اتخاذ می کنند که موجب وارد شدن خسارت شدید به بخش تولیدات کشور می شود.
وی با تاکید براینکه به هیچ عنوان آمار میزان تولید شیر در کشور که در حدود 11 تا 12 میلیون تن توسط دولت اعلام شده است را قبول نداریم، عنوان کرد: در حال حاضر میزان واقعی تولید شیر در کشور در حدود 6 تا 7 میلیون تن است که این آمار نیز به دلیل شرایط اقتصادی موجود روز به روز کاهش پیدا می کند.
رابطه واردات شیرخشک با آمارهای تولید شیرخام در کشور
این فعال بخش کشاورزی افزود: بخش اعظمی از اعلام آمار میزان تولید شیر در کشور توسط دولت مربوط به واردات شیرخشک است نه تولید شیرخام، چرا که هر کیلوگرم شیرخشک در حدود 8 تا 10 کیلوگرم شیر مایع تولید می کند.
وی در ادامه تاثیر منفی اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها بر بخش کشاورزی و دامپروری را در کشور مورد اشاره قرار داد و افزود: به دلیل اجرای غیرکارشناسانه قانون هدفمندکردن یارانه ها بسیاری از گاوداری های شیری یا گله های خود را به کشتارگاه فرستادند یا به دلال ها و واسطه ها فروخته اند که آنها هم این دام ها را به کشورهای همجوار مانند افغانستان، ترکیه، عراق و حتی سوریه قاچاق کرده اند تا سود بیشتری عایدشان شود.
به گفته نیک نژاد، هم اکنون حدود 4800 واحد دامداری صنعتی در کشور وجود دارد که از این میزان 1800 واحد در کشور طی چندسال اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی غیرفعال شده است.
پیگیری وزیربهداشت برای اجرای طرح شیر مدارس
وی با بیان اینکه میزان تولید محصولات لبنی در کشور کاهش یافته است، گفت: بر اساس آمارهای موجود، میزان عرضه محصولات لبنی در کشور به یک سوم تقلیل یافته است.
مدیرعامل مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور در ادامه با اشاره به عدم اجرای طرح شیر مدارس در کشور، اظهار داشت: متاسفانه دولت در حال حاضر اجرای طرح شیرمدارس را متوقف کرده که این موضوع به نسل آینده لطمات جبران ناپذیری را وارد خواهد کرد.
وی افزود: طبق مکاتباتی که با وزیربهداشت انجام داده ایم قرار شد وی اجرای این طرح را پیگیری و نتایج را اعلام نماید که تاکنون پاسخی از سوی وحید دستجردی به دستمان نرسیده است.