چرا نباید از مكمل‌های غذایی استفاده كرد؟


دكتر امیرحسین بنی‌احمد، كارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: ‌اگر سیستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتی می‌تواند با رژیم‌های غذایی مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین كند.

به گزارش لقمه، دكتر امیرحسین بنی‌احمد افزود:‌ افرادی كه دچار نقص در سیستم گوارشی هستند، مجبورند برای جذب مواد غذایی از برخی مكمل‌ها استفاده كنند، ولی برخی افراد با این‌كه هیچ مشكلی در جذب غذا ندارند، می‌خواهند بدون ورزش و رژیم غذایی لازم، ره صد ساله را یك شبه طی كنند و به اندامی متناسب برسند و از برخی مكمل‌ها استفاده می‌كنند. برای این افراد مكمل توصیه نمی‌شود ولی استفاده از آن نیز منع نمی‌شود.

وی تصریح كرد: مكمل‌‌های غذایی انواع مختلفی دارند. برخی از آنها پایه پروتئینی دارند و حاوی اسید آمینه هستند. برخی از این مكمل‌ها را از شیر، گوشت، سویا، پنیر یا تخم‌مرغ تهیه می‌كنند و این مواد را خالص كرده و در اختیار ورزشكار قرار می‌دهند.

این كارشناس ارشد دارویی گفت: با این كه این گونه مكمل‌ها لیبل‌هایی هم دارند كه مورد تایید وزارت بهداشت است و استفاده از آن‌ها منعی هم ندارد ولی مصرفشان توصیه نمی‌شود.وی ادامه داد:‌ استفاده از هر گونه مواد پروتئینی اضافه، موجب بار اضافی بر كبد و كلیه‌ها می‌شود و بنابراین ضرورتی ندارد كه استفاده شوند.

بنی احمد عنوان كرد: ‌برخی داروها نیز مكمل نیستند كه تحت عنوان آنابولیك‌های استروئیدی توسط ورزشكاران استفاده می‌شود. این مواد برای تحریك رشد در افرادی كه نیاز دارند استفاده می‌شود. این مواد اثرات جنسی نیز دارند و عوارضی مانند ناباروری در مردان، مشكلات كبدی، رفتار خشن، آستانه تحمل پایین، ایجاد موهای زائد و تغییر تُن صدا، نازایی در زنان، اختلالات پوستی و سركوب سیستم داخلی هورمونی را ایجاد می‌كند.

در تاریخ ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ آذر
کدخبر:2358منبع:باشگاه خبرنگارانتاریخ انتشار:۱۳۹۱ دوازدهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2358.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر