صنایع غذایی گوشتیران


داستان ورود سوسیس و کالباس به ایران و اولین صنایع تولیدی فست فودی.

در ایران سابقة تولید کارخانه ای سوسیس و کالباس به سال 1307 باز می گردد. در این سال شخصی به نام آواناسیف که روسی تبار بود با یک ماشین کوچک دستی شروع به تولید نمود و احتیاجات روزانه اتباع خارجی مستقر در تهران را به این محصولات مرتفع نمود . دو سال بعد در سال 1309 هموطن دیگر او لیشنسکی ، کارخانه ای را به ظرفیت تولید روزانه 40 تا 50 کیلوگرم وارد نمود . آرزومان آوانسیان که از ارامنه سلماس آذربایجان غربی بود، از سال 1303 در منزلی واقع در خیابان منوچهری با وسایل دستی و امکانات ابتدائی و اندک به همراه چهار کارگر شروع به تولید انواع فرآورده های گوشتی نمود و سپس اولین کارخانه تولید سوسیس و کالباس با همکاری آوانسیان و لیشنسکی بنیان گذاری گردید.

پس از مدتی لیشنسکی به روسیه بازگشت و سهام خود را به آوانسیان منتقل نمود . در ابتدا میزان کشتار خوک آنها در هفته 4 الی 5 راس و مصرف گوشت گاو 400 الی 500 کیلوگرم بوده است. کارخانه بزرگ آرزومان که در سال 1337 در محل فعلی آن (جنوب غرب تهران )تاسیس شد ، در ادامه همین فعالیتها شکل گرفت. این کارخانه در حال حاضر تحت نام گوشتیران فعالیت داشته و زیر مجموعه بنیاد مستضعفان به شمار می رود.

از مهمترین محصولاتی که تا سال 1357 در کارخانجات مختلف تولید می شد می توان به کالباس معمولی (Bologna) کالباسهای خشک و انواع سالامی، سوسیس وینر (Whener) و سوسیس فرانکفورتر (Frankforter) اشاره کرد. تا این سال مصرف گوشت خوک در بعضی از این محصولات رایج بود ولی از این سال به بعد عمدتا گوشت وارداتی جایگزین آن گردید. بنابراین اولین تولید کننده فرآورده های گوشتی در کشور شرکت گوشتیران (آرزومان ) می باشد که در حال حاضر در محل فعلی واقع در جاده قدیم کرج پشت کارخانه شیر پاستوریزه خیابان 17 شهریور به فعالیت تولید انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و گوشت بسته بندی شده می پردازد و همواره کیفیت و تنوع محصولات شرکت گوشتیران به عنوان اولین دارنده گواهینامه تضمین کیفیت ISO 9001 و HACCP تائید این هدف شرکت در خصوص مشتری مداری می باشد.

لازم به ذکر است شرکت گوشتیران بعنوان پیشکسوت و یکی از بزرگترین و معتبرترین کارخانجات فعال در عرضه تولید فرآورده های گوشتی در کشور همکاری نزدیک با مراکز دانشگاهی، موسسات آموزشی و انجمنهای صنفی در کمک به طی دوره های کارآموزی دانشجویان، تربیت تکنسین این صنعت و افزایش توان تخصصی پرسنل خود, سهم بسزائی در انجام خدمات علمی تخصصی دارد.

نظارتهای پیگیر و دائم بازرسین و کارشناسان ادارات مرتبط نظیر سازمان دامپزشکی ، اداره کل نظارت بر موادغذایی و موسسه استاندارد و سایر مراجع ذیصلاح ضمن مساعدتهای با ارزش آنان در حفظ شرایط بهداشتی و کیفی محصول و ضمانت سلامت جامعه مصرف کننده ، تبدیل به واحد نمونه ای شده است که در ایام سال مورد بازدید مسئولین و کارشناسان محترم ادارات نظارت و اعضای کمیته کشوری HACCP از سایر استانهای کشور نیز قرار می گیرد.


اهداف

رسالت ما ایجاد سلامت پایدار و تأمین ایمنی مواد غذایی و بهبود مستمر در تولید محصولات با کیفیت و ارزش غذایی بالا می باشد. گوشتیران طی سالیان متمادی با کسب تجارب مفید و ارزنده به منظور تولید محصولات منحصر به فرد در برآورده ساختن نیازهای مشتریان، ضمن بهره گیری از دانش و تخصص کارشناسان و مهندسین مجرب در صنعت غذا و با استفاده از بهترین مواد اولیه به همگام با تکنولوژی روز دنیا، اولین نیاز یک جامعه سالم که همان تضمین کیفی و ایمنی غذا می باشد را سرلوحه تمام اهداف خود قرار داده است.


جوایز و نشان ها

واحد نمونه منتخب اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران (همایش استاندارد و صنعت غذا) مهرماه 1387
کسب عنوان واحد تحقیق و توسعه برتر(R&D) و دریافت جایزه شهاب از همایش تحقیقات، آموزش و فناوری مرداد 1387
واحد نمونه منتخب سلامت وزارت بهداشت 1385
کارفرمای برتر ونمونه 1385
گواهینامه بین المللی و تندیس بلورین اقتصاد سبز 1384
واحد نمونه منتخب سلامت وزارت بهداشت 1383
واحد نمونه منتخب مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران 1383
گواهینامه شرکت در اولین جشنواره بین المللی غذای تهران (15-19 May 2003)
لوح تقدیر در ارائه آمار و اطلاعات صحیح و بهنگام در طرح آمارگیری از کارگاه های صنعتی ده نفر کارکن و بیشتر از وزارت صنایع و معادن.

در تاریخ ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ آذر
کدخبر:2385منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۱ سيزدهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2385.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر