معاون وزیر کشاورزی خبر داد:
افزایش 80 درصدی صادرات زعفران


معاون وزیر جهاد کشاورزی از تجدید نظر در سیاست خرید تضمینی گندم، افزایش صادرات محصولات گیاهی در سال جاری، افزایش 80 درصدی صادرات زعفران طی هفت ماهه‌ی امسال، تصویب 1471 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در کشاورزی و تولید 600 هزار تن سیب‌زمینی مازاد نیاز کشور خبر داد.

به گزارش لقمه، ناصر توکلی امروز در اولین نشست خبری خود با پیش‌بینی صادرات هفت میلیارد و 700 میلیون دلاری صادرات محصولات گیاهی در سال جاری اعلام کرد: صادرات زعفران طی هفت ماهه‌ی امسال 80 درصد افزایش یافته و با توجه به ایجاد 54 واحد بسته‌بندی زعفران، میزان عرضه‌ی زعفران ایرانی به نام اسپانیا در بازار‌های جهانی بسیار کاهش یافته است.

او همچنین گفت: با توجه به افزایش تولید سیب و مرکبات طی نامه‌ای صادرات این محصولات را از وزرت تجارت خواستار شده‌ایم.

وی با تاکید بر جایگاه پررنگ بخش کشاورزی در ایجاد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: سال گذشته بیش از 107 میلیون تن محصولات کشاورزی توسط 4.5 میلیون تن بهره‌بردار تولید شد که پیش بینی می‌شود این رقم در سال جاری به 118 میلیون تن برسد.

به گفته‌ی توکلی اگر ظرفیت‌های خالی سرمایه‌گذاری شود می‌توانیم تولید محصولات زراعی و باغی را به دو برابر فعلی برسانیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزایش سرمایه‌گذاری و بهره‌وری در بخش کشاورزی و هم‌چنین توجه به دانش و یافته‌های علمی جدید را سه اصل مهم در تامین امنیت غذایی و اقتصادی کشور عنوان کرد.

وی با اشاره به این‌که ایران جزو 20 کشور برتر دنیا در زمینه کشاورزی است گفت: ایران نهمین تولید‌کننده محصولات باغی در دنیاست و اولین تولید‌کننده‌ی این محصولات در جهان است.


**تصویب 1471 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در کشاورزی

توکلی اظهار کرد: طرح تصویب سرمایه‌گذاری در کشاورزی از اساسی‌ترین اصل در توسعه‌ی کشاورزی است که 1471 میلیارد تومان در تاریخ 91.9.12 از محل طرح توسعه‌ی بخش کشاورزی انعقاد قرار‌داد شده و طبق آمار بانک کشاورزی به عنوان بانک عامل، سهم تولیدات گیاهی یک سوم این اعتبار (485 میلیارد تومان) است.

معاون وزیر کشاورزی افزود: این میزان سرمایه‌گذاری در سال‌های آتی تاثیر خود را در افزایش تولید نشان می‌دهد. هم‌چنین طرح‌های بزرگ کشاورزی (بالای یک میلیارد تومان) از محل صندوق توسعه ملی استفاده خواهند کرد.

وی اظهار کرد: اگر بتوانیم یک سوم فاصله حداقل و حداکثر عملکرد در واحد سطح را پر کنیم، می‌توانیم بدون افزایش سطح زیر کشت و با استفاده از فن‌آوری‌های نوین 50 درصد افزایش تولید داشته باشیم.


**خودکفایی در تولید بذر سیب‌زمینی، کلزا و سبزی و صیفی

توکلی با اشاره به دستیابی به یافته‌های جدید در بخش کشاورزی گفت: در زمینه‌ی تولید مینی‌تیوبر سیب‌زمینی اکنون به خودکفایی رسیده‌ایم و باید برنامه‌ریزی برای صادرات داشته باشیم چراکه نیاز کشور پنج میلیون غده بوده اما ظرفیت تولید بیش از 9 میلیون غده وجود دارد. هم‌چنین در تولید بذر کلزا پس از دو سال نیازمندی به واردات، خودکفا شده‌ایم.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های این بخش تولید بذر سبزی‌ و صیفی بود که اکنون بیش از شش رقم بذر سبزی و صیفی به صورت هیبرید ثبت شده است.


**تولید 600 هزار تن سیب‌زمینی مازاد نیاز کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی از صادرات 240 هزار تن سیب‌زمینی در سال جاری خبر داد و گفت: 200 هزار تن سیب‌زمینی نیز قرار است به سوریه صادر شود.

به گفته‌ی وی امسال 500 تا 600 هزار تن سیب‌زمینی مازاد نیاز کشور تولید شده است.

توکلی از تولید 900 هزار تن انار در سال جاری خبر داد و گفت: مشکلی در بازار مصرف این محصول وجود ندارد و این میوه تامین‌کننده تقاضای بازار است.

به گفته‌ی معاون وزیر جهاد کشاورزی سال گذشته دو میلیون و 900 هزار تن سیب تولید شد که امسال به سه میلیون و 400 هزار تن افزایش یافته هم‌چنین سال گذشته 261 هزار تن گلابی در 18 هزار هکتار سطح زیرکشت تولید شده است و 67 هزار تن به نیز در 9 هزار هکتار سطح زیر کشت برداشت شده است.


**درخواست از وزرت تجارت برای صادرات سیب، مرکبات و زعفران

وی با اشاره به مزیت‌های صادراتی محصولات کشاورزی به ویژه تولیدات باغی اظهار کرد: با توجه به داشتن 500 هزار تن مازاد سیب، 600 هزارتن مازاد مرکبات و هم‌چنین زمینه مناسب تولید و صادرات زعفران طی نامه‌ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار فراهم‌کردن صادرات این محصولات شده‌ایم.

توکلی با اشاره به صادرات 5 میلیارد و 500 میلیون دلاری محصولات زراعی و باغی در سال گذشته گفت: این میزان در سال جاری باید به هفت میلیارد و 700 میلیون دلار برسد.


**افزایش 80 درصدی صادرات زعفران

معاون وزیر جهاد کشاورزی از افزایش 80 درصدی صادرات زعفران طی هفت ماهه‌ امسال خبر داد و گفت: طی هفت ماهه سال گذشته 35 تن زعفران صادر‌ شده بود که این میزان در سال جاری به 65 تن رسیده است.

توکلی افزود: با توجه به ایجاد 54 واحد بسته‌بندی زعفران در استان‌های زعفران‌خیز و هم‌چنین اعمال تعرفه‌ی پنج درصدی برای صادرات زعفران کمتر از 30 گرم باعث جلوگیری از صادرات زعفران فله‌ای شده و در حال حاضر درصد بالایی از زعفران ایرانی که در بازار‌های جهانی به‌نام اسپانیا صادر می‌شد، کاهش یافته است.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی در مورد کاهش برداشت زعفران از پنج کیلوگرم در هر هکتار اظهارکرد: تاکنون پنج کیلوگرم زعفران از هر هکتار مزرعه برداشت نشده و در حال حاضر میانگین برداشت این محصول 3.5 کیلوگرم است که کاهش عملکرد در واحد سطح این محصول نداشته‌ایم.


** بیلان آب در اکثر دشت‌ها منفی است


وی در پاسخ به این‌که با توجه به افت آب‌های زیرزمینی چگونه می‌توانیم تولید محصولات کشاورزی را دو برابر کنیم؟ گفت: دلیل افت آب‌های زیرزمینی را باید وزارت نیرو پاسخ بدهد؛ اما وزارت کشاورزی در دو دهه‌ اخیر در زمینه‌ی زیرساخت‌های آبیاری‌های نوین سرمایه‌گذاری‌هایی را انجام داده و 85 درصد هزینه‌ی اجرای سیستم آبیاری تحت فشار را بلاعوض به کشاورزان می‌پردازد.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی اذعان کرد: بیلان آب در اکثر دشت‌ها منفی است.


** مشکل حادی در تامین کود کشاورزان نداشتیم

به گفته‌ی توکلی سال گذشته دو میلیون و 200 هزار تن کود اوره به عنوان نیاز کشاورزان به پتروشیمی اعلام شد و مازاد آن باید صادر می‌شد که براین اساس تاکنون یک میلیون و 400 هزار تن از نیاز کشاورزان تامین شده و بقیه‌ی آن تا پایان سال تامین می‌شود.

وی یادآور شد: امسال مشکل حاد در تامین کود کشاورزان نداشتیم و با توجه به ذخائر قبلی نیاز‌های کشاورزان تامین شده است.


** توافق جدید با پتروشمی برای تامین کود اوره

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: براساس توافق وزارت جهاد کشاورزی با پتروشیمی در هفته‌ی گذشته نیاز کود اوره کشاورزان برای سال آینده سه میلیون و 200 هزار تن اعلام شد که این میزان به اندازه نیاز همه کشاورزان بوده و هیچ کمبودی نخواهیم داشت.

توکلی افزود: براساس توافق جدید با پتروشیمی عدم نیاز یا نیاز به کود بیش‌تر از دو ماه قبل به پتروشیمی اعلام خواهد شد.


** خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی نیازمند اختصاص یک میلیون هکتار از اراضی گندم و جو!

وی اعلام کرد: برای خودکفایی برای تولید دانه‌های روغنی باید یک میلیون هکتار از اراضی زیرکشت گندم و جو را به کلزا اختصاص دهیم تا 65 درصد از روغن کشور را تولید کنیم که این امر یک شبه محقق نمی‌شود و هم‌چنین نمی‌توانیم از سطح زیر کشت محصولات اساسی بکاهیم.

توکلی درباره‌ی خرد‌بودن اراضی کشاورزی اظهار کرد: علی‌رغم این‌که قانون‌گذار اعلام کرده در اراضی ارثی کشت به صورت مشاع انجام گیرد، به دلیل سلیقه‌های مختلف در نوع کشت و هم‌چنین عدم روحیه تعاون و همکاری اراضی به صورت خرده‌مالکی اداره می‌شود که در این زمینه استفاده از تعاونی‌های تولید برای یکجا‌کشتی محصولات ضروری است.


**قیمت محصولات تعیین‌کننده الگوی کشت

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: قیمت بازار و نرخ‌های خرید تضمینی عامل اصلی و تعیین‌کننده در رعایت الگوی کشت است، چرا که کشاورزان براساس قیمت نوع و میزان کشت محصول خود را انتخاب می‌کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره‌ی این‌که آیا طرح توسعه دو میلیون هکتاری کشاورزی با واگذاری منابع طبیعی امکان‌پذیر است، گفت: هیچ مشکلی در زمینه‌ی این طرح وجود ندارد و با توجه به احداث سد‌ها و شبکه‌های آبی پایاب این سد‌ها که منابع طبیعی هستند می‌توانند به اراضی دیم تبدیل شوند و مشکل آبیاری ندارند.

وی هم‌چنین از اختصاص 10 میلیارد تومان یارانه نهال در زمینه توسعه و اصلاح باغات خبر داد.


**چه محصولی گران نشده که خرما گران نشود؟

توکلی درباره‌ی گفته باغداران مبنی بر کاهش کیفیت خرما در سال جاری و افزایش ضایعات این محصول اظهار کرد: هیچ‌گونه کاهش کیفیتی در زمینه‌ی تولید این محصول نداشته‌ایم و به طور متوسط خرمای درجه سه در صنایع مصرف می‌شود و معمولا سالانه 20 درصد صنعتی خرما داریم و ضایعاتی هم از این محصول نداشته‌ایم.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه علت افزایش قیمت خرما در بازار مصرف به تولید آن برمی‌گردد؟ گفت: در زمینه تولید هیچ‌ مشکلی نداریم و قیمت همه محصولات افزایش یافته است. چه محصولی گران نشده که خرما گران نشود؟

وی تاکید کرد: افزایش قیمت محصولات کشاورزی معقول و منطقی است.


** تجدید نظر در سیاست خرید تضمینی گندم

توکلی هم‌چنین خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم امسال دو تا سه درصد پیش‌بینی می‌شود بر میزان سطح زیرکشت این محصول افزایش یابد.

وی اعلام کرد: تاکنون چهار میلیون و 864 هزار هکتار تحت کشت گندم آب و دیم قرار گرفته که 0.6 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: سال گذشته 12 میلیون و 700 هزار تن گندم تولید شده است.

توکلی خاطر نشان کرد: نیاز صنعتی و خوراکی کشور طبق اعلام وزارت بازرگانی 15 میلیون تن است.

وی پیش‌بینی کرد: سال زراعی جاری با توجه به شرایط مناسب اقلیمی، وضعیت کشت گندم بهتر از سال گذشته باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: قیمت خرید تضمینی گندم قطعا در این‌که این محصول خوراک دام شود تاثیر داشته است.

به گفته‌ی توکلی سیاست خرید تضمینی گندم که کاملا توسط بخش دولتی انجام شود در حال تجدید‌نظر و بررسی است.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته یک میلیون و 416 هزار هکتار سطح زیر کشت محصول جو بوده که از این میزان سه میلیون و 700 هزار تن محصول برداشت شده است و امسال پیش‌بینی می‌شود رکورد تولید جو شکسته شود.

معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی در پایان خاطر نشان کرد: میزان نیاز کشور به جو سالانه پنج میلیون تن است.

در تاریخ ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۹ آذر
کدخبر:2457منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۱ نوزدهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2457.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر