فوق تخصص حنجره گفت: مصرف سیگار و الکل دوعامل اصلی ابتلا به سرطان حنجره است بهطوری که 95 درصد از سرطانهای حنجره در افراد سیگاری و الکلی است.
به گزارش لقمه، دکتر ایزدی افزود: براساس آمار در 10 تا 15 سال گذشته رشد سرطان حنجره در مردان 15 برابر بیشتر از زنان بوده و این در حالی است که امروزه مصرف سیگار و دخانیات در جهان افزایش یافته است. وی اظهار داشت: میزان ابتلای زنان به سرطان حنجره در سالهای اخیر به دلیل کشیدن سیگار افزایش یافته است و در حال حاضر براساس آمار در مقابل هر چهار مرد سیگاری یک زن سیگاری وجود دارد.
این فوق تخصص حنجره مصرف الکل را عامل دوم ابتلای افراد به سرطان حنجره دانست و خاطرنشان کرد: فردی که همزمان هم سیگار و هم الکل مصرف میکند خطر ابتلای وی به سرطان حنجره دو برابر میشود. همچنین کارگران در مشاغلی که با ترکیبات مواد شیمیایی رنگی سرو کار دارند با استنشاق کردن بخارات سمی حاصل از این مواد شیمیایی خطر ابتلا به سرطان حنجره در آنان افزایش مییابد.
به گفته وی، نتایج مطالعات و تحقیقات نشان میدهد که کارگران در اماکنی مثل پالایشگاهها، پمپ بنزینها، چوب بریها، آبکاری صنعتی کارخانهها و موارد دیگردر معرض خطر ابتلا به سرطان حنجره هستند.
ایزدی در مورد آلودگی هوا گفت: آلودگی هوا نیز در ابتلا به سرطان حنجره تاثیر گذار است و به احتمال قوی آلایندههای ناشی از دود خودروها و منواکسید کربن موجب ابتلای فرد به سرطانهای مختلف میشود.
وی خاطرنشان کرد که عفونتهای موجود در راههای هوایی تنفسی فوقانی و ویروسهایی همچون پاپیلوما زمینه ساز بروز سرطان حنجره در فرد است و علاوه براین برگشت اسید معده یا ریفلاکس نیز به صورت طولانی در برخی از افراد میتواند موجب بروز این نوع از سرطان شود.
به گفته وی احتمال بروز سرطان حنجره در افرادی که پدر و مادرو یا یکی از اعضای خانواده آنان درگیر این نوع سرطان هستند، بیشتر از افرادی است که تاکنون در خانواده آنان این نوع از بیماری وجود نداشته است.