چای، همان برگهای سبز و براق كه بعدا تبدیل به چای سبز، قرمز و سیاه میشوند نوشیدنی داغ اغلب ما ایرانیهاست، اما تنها چیزی نیست كه میتوانیم در روزهای سرد پاییز و زمستان بنوشیم. در این مطلب تعدادی از دمنوشهای گیاهی را معرفی میکنیم.
به گزارش لقمه، برای تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل سرما، نوشیدن آب میوه تازه و چای بسیار توصیه می شود. برای جلوگیری از سرماخوردگی دانستن چگونگی تهیه چند نوشیدنی گیاهی و رعایت برخی توصیه ها خالی از فایده نیست. تنها در تابستان نیست که بدن برای تنظیم دمای مناسب خود فعالیت بیشتری دارد و در جریان این فعالیت مایعات از دست می دهد. با سرد شدن هوا و تغییر پیوسته دمای بدن به دلیل تردد در فضای بسته و گرم، و هوای آزاد و سرد نوشیدن مایعات فراوان ضروری است. بهترین نوشیدنی ها آب معدنی، چای و آب میوه رقیق شده هستند.
همراه نوشیدنی استفاده از قرص های حاوی "روی" توصیه می شود که عنصری کمیاب و موثر در تقویت ایمنی بدن است. شبی یک لیوان مخلوط زنجبیل آب میوه صدگرم آب هویج، صد گرم آب پرتقال تازه و 2 / 1 قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده را مخلوط کنید و در دمای اتاق پیش از خواب بنوشید. چای زیرفون زیرفون گیاهی خواص دارویی بسیاری دارد.
دم کرده گل زیرفون
دم کرده گل زیرفون برای درمان سرماخوردگی و سرفه توصیه می شود. نوشیدن این دم کرده در درمان برونشیت و بیماری های عفونی هم موثر است. برای جلوگیری از سرماخوردگی نوشیدن چند لیوان چای گل زیرفون در روز توصیه می شود.
آقطی سیاه
دم کرده آقطی سیاه (انگور کولی) برای رفع یبوست، سنگ کلیه و از بین بردن کک و مک مفید است. دم کرده آقطی سیاه همراه یک قاشق چای خوری عسل، سیستم ایمنی بدن را در روزهای سرد تقویت می کند.
یك لیوان ویتامین با شلتوك
شلتوك برنج طبیعت گرم دارد و سرشار از ویتامینهای B است. این بخش از برنج برای تقویت مغز، اعصاب و قلب مفید است و شما را از شر تنبلی روده و یبوست مزمن راحت میكند. مهمتر اینكه جلوی ریزش و سفیدشدن مو را نیز میگیرد. برای تهیه آن كافی است یك قاشق غذا خوری شلتوك را در دو لیوان آبجوش با شعله مستقیم پنج دقیقه بجوشانید و سپس با شعله غیرمستقیم یك ساعت دم كنید.
گلپر بنوشید
اغلب ما گلپر را به عنوان ادویه همراه با باقالی پخته به كار میبریم اما این دانههای پهن و معطر میتواند دمنـــــوش پر خاصیتی باشد. نوشیدنی گلپر، طبیعت گرم و خشك دارد و به طرز شگفت انگیزی حافظه،قوای جنسی و قلب و عروق را تقویت میكند. این نوشیدنی اشتهاآور است و به هضم غذا كمك میكند. كبد را پاكسازی میكند و تداوم در مصرفش ضمن صفرا بر بودن، چربیسوز نیز است. ضد صرع است و برای تنبلی معده، جوش و دمل خاصیتی شفابخش دارد.
یك قاشق مربا خوری گلپر را در یك لیوان آبجوش بریزید و در آن را بگذارید و 15 دقیقه صبر كنید تا آب جوش به رنگ زرد درآید.