کماج نوعی شیرینی مخصوص استان کرمان میباشد.
به گزارش لقمه، در این شیرنی از آردی مثل آرد سمنو برای خمیر استفاده میشود. در میان لایههای خمیر قبل از گذاشتن در فر خرما با مغز گردو، بادام یا پسته افزوده میشود. این شیرینی فاقد هرگونه افزودنی نگهدارنده است، ولی میتوان آن را به مدت طولانی در بیرون از یخچال جا داد. با توجه به اینکه مواد تشکیل دهندهٔ آن بسیار پرکالری هستند، پس از خوردن یک قطعه از آن با یک لیوان شیر احساس سیری به وجود میآید.
مواد لازم برای خمیر کماج سهین:
آرد گندم(آرد نان سنگک) 3 لیوان
آرد سهین 2 لیوان
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
شیر و آب به مقدار لازم
پودر قند به مقدار لازم برای تزیین
روغن مایع به مقدار لازم
مواد لازم برای داخل کماج سهین:
خرما 300گرم
مغز گردو به اندازه دلخواه
دارچین یک قاشق چایخوری
پودر بادیان (رازیانه) یک قاشق مرباخوری
پودر هل به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
زردچوبه را داخل آب میریزیم و با آرد سهین و آرد گندم مخلوط میکنیم سپس به مقدار مساوی شیر و آب را به آن اضافه مینماییم تا اندازهای که خمیر به دست نچسبد. خرمای بدون هسته و گردو را چرخ میکنیم. دارچین و پودر بادیان و پودر هل را در آن میریزیم و خوب ورز میدهیم.
نیمی از خمیر را در سینی فر یا تابه چرب شده پهن میکنیم و مواد آماده شده را روی سطح آن ریخته و صاف میکنیم و با نصف دیگر خمیر روی آن را میپوشانیم. سپس آن را به شکل لوزی برش میدهیم. (بطوریکه خمیر زیرین برش داده نشود چون خرما میسوزد)
سینی را به مدت 45 دقیقه در دمای160 سانتیگراد در فر قرار میدهیم تا بپزد.