دختر لوس، یک عاشقانه گیلکی


دختر لوس هم یكی از جالب‌ترین و عجیب‌ترین این نام‌هاست و برخلاف تصور عموم، با نازخاتون و كال‌كباب متفاوت است. علاوه بر نام جالب، ‌طعم این خوراك‌ هم فوق‌العاده و به‌یادماندنی است.

لقمه: غذاهای گیلانی علاوه بر اینكه طعم بی‌نظیری دارند، اسم‌های جالب توجه و تامل‌برانگیزی نیز دارند كه گاه ریشه آن مشخص نیست. میرزاقاسمی، گل در چمن، نازخاتون و جوجه پریده از اسم‌های جالبی هستند كه گیلك‌ها برای غذاهای خود پسندیده‌اند. دختر لوس هم یكی از جالب‌ترین و عجیب‌ترین این نام‌هاست و برخلاف تصور عموم، با نازخاتون و كال‌كباب متفاوت است. علاوه بر نام جالب، ‌طعم این خوراك‌ هم فوق‌العاده و به‌یادماندنی است. یادتان باشد برای لذت بیشتر آن را با كته برنج دودی همراه كنید تا در خیال به گیلان همیشه سبز رفته و طعم آن را حس كنید.


مواد لازم برای 4 نفر:

بادمجان درشت: 6 تا 7 عدد
گوجه‌فرنگی متوسط: 3 عدد
سبزی معطر: 4 قاشق غذاخوری، ساطوری‌شده
سیر: یك بوته، رنده شده
كره: 100 گرم
آبغوره: یك‌چهارم پیمانه
نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم

روش تهیه:

1- بادمجان‌ها را شسته و خشك كنید، سپس از وسط چاك داده و روی شعله اجاق یا زغال كباب كنید تا پوستش بسوزد و مغز آن بپزد. بادمجان‌ها را در كیسه پلاستیكی در بسته 15 دقیقه قرار دهید تا بخار كند و پوستش به راحتی كنده شود.

2- پس از پوست كندن، گوشت بادمجان‌ها را با چاقو ساطوری كرده و در یك كاسه بریزید.

3- گوجه‌فرنگی، كره، سیر و سبزی ساطوری را با بادمجان‌ها مخلوط كرده و نمك و فلفل بزنید. آبغوره را اضافه كرده و در ظرف بكشید.

نكات:

1- سبزی دختر لوس، خالواش، چوچاق، گشنیز و نعناع است.

2- از سبزی خشك هم می‌توانید استفاده كنید.

3- به جای آبغوره از آب نارنج یا آب انار ترش استفاده كنید.

4- در روش سنتی، همه مواد را در هاون می‌كوبند تا له و یكدست شود.

در تاریخ ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ دي
کدخبر:2591منبع:مجله آشپزی ایده آلتاریخ انتشار:۱۳۹۱ دوم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2591.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر