پلوی مکزیکی پلوی مخلوطی پر از سبزیجات مختلف است که آنها پروتئین این پلو را با گوشت چرخکرده یا سویا تامین میکنند.
در فرهنگ غذایی ما انواع و اقسام پلوهای مخلوط را داریم ولی در هر کدام معمولا ماده اصلی را یک سبزی تشکیل میدهد مانند باقلاپلو، لوبیاپلو و...، ولی مکزیکیها پلوی مخلوطی دارند که پر است از سبزیجات مختلف. آنها پروتئین این پلو را با گوشت چرخکرده یا سویا تامین میکنند. پلوی مکزیکی پیشنهادی ما، با سویاست پس اگر رژیم گیاهخواری دارید، میتوانید این پلوی مقوی و مغذی را برای یک وعدهتان در نظر بگیرید.
مواد لازم
۳ پیمانه برنج
۲ عدد فلفل دلمهای رنگی
۲ /۱ پیمانه سویای دانهریز
۱۵۰ گرم پیازچه
۴/۱ پیمانه کلم بروکلی
۴ /۱ قچ نمک
۸ /۱ قچ فلفل قرمز
۲/۱ قچ زیره سیاه
۱ قچ زردچوبه
۱ عدد قرص عصاره سبزیجات
1 حبه سیر تازه (رندهشده)
۷ قس روغن مایع
۱ قس رب گوجهفرنگی
روش تهیه
برنج را شسته و چند ساعت خیس کنید، سپس طبق روش معمول آبکش کردن در مقداری آب جوش بجوشانید و سپس آبکش کنید و در یک قابلمه به صورت چلوی ساده دم کنید. بعد از دم کشیدن از روی حرارت بردارید تا از حرارت بیفتد و خنک شود.
فلفلهای دلمهای رنگی را شسته و دم و تخمهای آنها را جدا کرده و به صورت خلالی خرد کنید. کلم بروکلی و پیازچهها را هم ریز خرد کنید.
در یک تابه مناسب روغن ریخته و سویاهای آمادهشده را به همراه زردچوبه و سیر تفت دهید. بعد از سرخ شدن کامل سویا و مزهدار شدن آن، نوبت ریختن کلم بروکلی، پیازچه و فلفلهای دلمهای است.
به مدت سه دقیقه سویا را با سبزیجات تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. در نهایت ربگوجه فرنگی را هم افزوده و یک دقیقه به تفت دادن ادامه دهید. حالا زیره سیاه، نمک، فلفل قرمز و قرص عصاره را اضافه و با مواد مخلوط کنید.
در اینجا پلوی ساده را که قبلا دم کرده بودید، به مواد داخل تابه بیفزایید و خوب با سویا و سبزیحات مخلوط کنید تا برنج رنگ بگیرد. حدود ۵ دقیقه که برنج رنگ و مزه گرفت و گرم شد، غذا آماده است، آن را در دیس کشیده و سرو کنید.
روشی دیگر:
میتوانید این برنج را در یک قالب که باکره چرب کردهاید، ریخته و کاملا فشرده کنید و در دیس مورد نظر برگردانید و با سبزیجات و گوجه فرنگی تزئین کنید.
به این پلوی مکزیکی، دانه ذرت پختهشده و زیتون حلقهای هم میتوانید اضافه کنید، البته استفاده از لوبیا چیتی هم به جای لوبیا قرمز امکانپذیر است.
فوتوفن
برای آماده کردن سویا، ابتدا آن را به مدت بیست دقیقه در آب خیس کنید. سپس آبکش کرده و آب آن را کاملا با فشار دست خارج کنید. سپس در قابلمهای آب را جوش آورده و سویا را در آب جوش بریزید و با یک قاشق چایخوری پودر سیر و مقداری زردچوبه بجوشانید. بعد از ۲۰دقیقه سویا را آبکش کنید. با این روش سویا کاملا آماده طبخ شده و بوی نامطبوع آن از بین میرود. حالا این سویا آماده است، میتوانید آن را به روش سرخ کردن با ادویههای دلخواه در غذاهای مختلف به جای گوشت چرخکرده استفاده کنید.
قرصهای عصاره، محتوی ۷۰ درصد نمک و ۳۰ درصد ادویه هستند. پس هنگام استفاده از آنها از میزان نمک غذا بکاهید.