یک فعال پرورش قارچ با اشاره به اشتغالزایی بالای تولید قارچ و ظرفیتهای فراوان در کشور گفت: ایران با سابقه 30 ساله در تولید این محصول جایگاه پانزدهم دنیا را دارد و حمایت از این بخش بسیار ضروری است.
به گزارش لقمه، سید علی رضوی اظهار داشت: کشور ایران با تولید سالانه 70 هزار تن و سابقه 30 ساله در تولید قارچ جایگاه پانزدهم تولید جهان را دارد اما به دلیل ظرفیتهای فراوان رشد چشمگیری در آینده خواهد داشت.
*اشتغالزایی بالای پرورش قارچ
مدیر عامل کشت و صنعت مهر چین گفت: تولید قارچ یک فعالیت کشاورزی با میزان اشتغالزایی بالا است به طوری که در یک هکتار سطح زیر کشت حدود هشتاد نفر مشغول بکار میشوند در حالی که در سایر بخشهای کشاورزی میزان اشتغال حدود دو تا چهار نفر است.
مدیر عامل کشت و صنعت مهرچین گفت: تولید قارچ کار فوقالعاده علمی است و نیاز به سرمایهگذاری بالایی دارد.
وی تصریح کرد: در تولید قارچ از پسماندهای کشاورزی(کلش گندم ـ کود مرغی) به عنوان مواد اولیه استفاده و نهایتا منجر به تولید یک ماده غذایی با ارزش میشود که هم کمک به تأمین غذای جامعه کمک کرده و هم میتواند برای کشور ارز آوری داشته باشد.
*لزوم حمایت دولت از پرورشدهندگان قارچ
رضوی تاکید کرد: حمایت دولت در سرمایهگذاری اولیه تولید قارچ ضروری است زیرا توان چنین سرمایهگذاری از سوی افراد علاقمند نادر و گاها غیرممکن است.
این تولید کننده قارچ تصریح کرد: افراد علاقمند به تولید قارچ و دارای اطلاعات و تجربه کافی و کشاورزان میتوانند قارچ تولید کنند.
رضوی گفت: اینگونه افراد میتوانند محیط کشت قارچ را خریداری کنند و در یک محیطی که بتوان دما و رطوبت را تحت کنترل درآورد مرحله داشت و برداشت را انجام بدهند که چندان صرفه اقتصادی ندارد.
*تولید قارچ به روش صنعتی 70 هزار تن در سال
مدیر عامل کشت و صنعت مهرچین گفت: تولید قارچ که به صورت مزارع و سیستم کنترل شده تولید میکند، هفتاد هزار تن در سال است، در حال حاضر از تولید واحدهای خانگی و فاقد پروانه بهرهبرداری آمار دقیقی در دست نیست.
به گفته رضوی تولید قارچهای خوراکی در کشور چین بالغ بر یک میلیون و چهارصد هزار تن در سال بوده که مقام اول را دارا بوده و مقامهای دو و سوم آمریکا ـ مجارستان ـ هلند با حدود پانصد هزار تن تولید در سال در رتبههای بعد هستند.