سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس کاهش تولید برنج را از دلایل کمبود و گرانی برنج دانست و گفت: متاسفانه عده ای ازشرایط کاهش تولید سوء استفاده کرده و با احتکار برنج افزایش قیمت آن را رقم زده اند.
به گزارش لقمه، عباس پاپی زاده بالنگان اظهار داشت: متاسفانه در مورد میزان تولید محصولات کشاورزی آمار دقیقی وجود ندارد که این موضوع در مورد برنج نیز صادق است.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هنوز وزیر جهاد کشاورزی آمار دقیقی در مورد میزان تولید برنج ارائه نداده است، تصریح کرد: به طور قطع در سال های اخیر به دلیل عدم حمایت وزارت جهاد کشاورزی از برنج کاران، میزان تولید برنج کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه در کشورمان پتانسیل و ظرفیت تولید برنج به اندازه مصرف داخلی وجود دارد، افزود: اگر وزارت جهاد کشاورزی حمایت لازم را از برنج کاران انجام میداد قطعا به اندازه مصرف داخلی برنج در کشور تولید میشد و هم اکنون اصلا کمبودی در بازار وجود نداشت که موجب این گرانی سرسام آور شود و مردم نیز برای تهیه یکی از اقلام اساسی مورد نیاز خود با مشکل مواجه شوند.
پاپی زاده بالنگان با اشاره به اینکه ظاهرا دولت در حال واردات و ذخیره سازی برنج برای روزهای پایانی سال است، گفت: واردات یک راهکار مقطعی برای جبران کمبود و تنظیم بازار برنج است و باید دولت و به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد بازار برنج چاره ای اساسی بیندیشد.
این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: قطعا نمیتوان کمبود و گرانی برنج رابه مساله واردات مرتبط کرد زیرا در ماه های اخیر میزان واردات این محصول نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با انتقاد ازعملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد بازار برنج گفت: متاسفانه بازار برنج نیز مانند بسیاری از مواد غذایی دیگر فاقد نظارت های لازم است.