با امضای تفاهمنامه همکاری میان شرکت خدمات انفورماتیک راهبر و انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان مبارزه با جعل کالاهای تولید داخل به واسطه درج بارکد دوبعدی شبنم در سراسر کشور آغاز شد.
به گزارش لقمه، در این مراسم که با حضور مجتبی فراهانی ، معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برگزار شد ، تفاهم نامه همکاری توسط محمود اعلایی و محمد جعفری ، مدیران عامل شرکت خدمات انفورماتیک راهبر و انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان امضا شد و دو طرف متعهد شدند که در زمینه استفاده از زیر ساخت طرح شبنم برای تولیدکنندگان داخلی و ترغیب آنان به بهره گیری از این زیر ساخت در مسیر مبارزه با جعل کالاهای تولیدی داخل و حمایت از حقوق تولید کنندگان و مصرف کنندگان و همچنین حفاظت از برندهای معتبر داخلی همکاری بهینه داشته باشند.
مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک راهبر در این نشست از آغاز مرحله سوم کد گذاری کالا تحت شبکه بازرسی و نظارت مردمی از 15 دی ماه خبر داد و گفت : تاکنون بیش از 300 میلیون واحد کالا در کشور برچسب گذاری شده است که 230 میلیون از این رقم مربوط به کد گذاری کالا در مرحله واردات و 70 میلیون مربوط به کد گذاری در سطح عرضه است.
محمود اعلایی گفت : پروژه شبنم در حال حاضر 12 هزار نفر همکار در غالب اپراتور ، کارگزار و نصاب دارد و 5 هزار واردکننده عضو سامانه شبنم هستند.
وی گفت : علی رغم کم و کاستی هایی که در مسیر اجرای پروژه داشتیم ، شبنم به خوبی پیش رفته است و اکنون در بخش برچسب گذاری کالاهای وارداتی پروژه به دوران بلوغ خود رسیده است و امیدواریم با بنیه تجربیات قبلی در بخش تولیدات داخلی هم با موفقیت پیش روی کنیم و بتوانیم در مسیر حمایت از تولیدکنندگان شریف داخلی و محصولات کیفی ایرانی گام برداریم.
وی افزود : در بسیاری از کشورها با هدف حمایت از برند های برتر از این روند کد گذاری کالا که برای خریدار امکان تشخیص کالای اصل از جعلی را فراهم می کند استفاده می شود.
اعلایی گفت : با توجه به اجرای پایلوت موفق کد گذاری کالاهای داخلی که سه ماه پیش در استان آذربایجان غربی اجرا شد امروز با همکاری انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در سراسر کشور عملیاتی می شود.
مدیرعامل راهبر در خصوص بروز برخی تخلفات از جمله وجود بارکد نصب نشده روی کالا در بازار گفت : این مساله به مرحله نخست اجرای پروزه باز می گردد که برچسب ها در اختیار واردکنندگان قرار می گرفن و متاسفانه تخلفاتی صورت گرفت که بسیار محدود هم بود.وب ادامه داد: در مرحله بعدی اجرای شبنم این ضعف بررسی و مقرر شد برچسب ها صرفا توسط نصابان شبکه بازرسی و نظارت مردمی روی کالا درج شود و در اختیار صاحبان کالا قرار نگیرد.به این ترتیب این امکان تخلف برطرف شد.
محمد جعفری در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان شرکت خدمات انفورماتیک راهبر و انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان بر سر مبارزه با جعل کالاهای تولید داخل گفت : انجمن ملی حمایت از مصرف کننده با بیش از 300 شعبه در سراسر کشور آماده است که در عرصه حمایت از تولیدکنندگان داخلی شبکه بازرسی و نظرت مردمی را همراهی کند.
وی افزود : چرخه اقتصاد کشور را تولید ، توزیع و مصرف تشکیل می دهد و این سه ضلع باید همسو و متوازن رشد کنند تا به نتیجه مطلوب برسیم. بر این اساس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان با هدف حمایت از مصرف کننده توجه خود را به بخش تولید نیز معطوف داشته است.
جعفری گفت : متاسفانه در حال حاضر تولید کنندگان توانمند داخلی با وجود زحمات زیادی که در مسیر تولید محصول کیفی و برند سازی متحمل می شوند اما دست آخر به واسطه کالاهای جعلی که به واسطه کلاهبرداران و جاعلان وارد بازار می شود خسارت می بینند. در نتیجه انگیزه تولید محصول کیفی کاهش یافته و در نهایت مصرف کننده متضرر می شود.
وی افزود : بارکد دوبعدی شبنم که شناسه ای منحصر به فرد است و امکان بازشناسی کالای اصل از کالای جعلی را فراهم می کند راهکار مناسبی است تا با به کارگیری فناوری های نوین و به روز، راه را بر ورود و عرض اندام کالا های جعلی به بازار کشور ببندیم.
وی یادآور شد: طراحی برچسب شبنمی که روی کالای داخلی نصب می شود متمایز از شبنم های کالاهای وارداتی است و روی آن لوگوی وزارت صنعت ، معدن و تجارت، شبکه بازرسی و نظارت مردمی و انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان درج شده است.
گفتنی است با امضای تفاهمنامه همکاری میان انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان و شرکت خدمات انفورماتیک راهبر که امروز در محل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان انجام شد ، مبارزه با جعل کالاهای تولید داخل به واسطه درج بارکد دوبعدی شبنم در سراسر کشور آغاز شد.همچنین بارکد دوبعدی شبنم ویژه کالاهای داخلی نیز رونمایی شد.