خورش قیمه را در شهرهای ایران به شیوه های مختلف تهیه می کنند. قیمه یزدی از انواع قیمه است که در آن نخود استفاده می شود و بسیار هم خوشمزه است.
مواد لازم :
نخود 2/1 1 پیمانه ( معادل 220 گرم)
لیموعمانی / 7 عدد (معادل 35 گرم)
گوشت مغز ران گوسفند / 1 کیلوگرم
پیاز (خلال شده) / 3 عدد (معادل 420 گرم)
روغن مایع / به مقدار لازم
زردچوبه / 2/1 قاشق چایخوری (معادل 5/1 گرم)
رب گوجه فرنگی / 1 عدد (معادل 100 گرم) (به صورت دلخواه)
نمک و فلفل / به مقدار لازم
دارچین / 2/1 قاشق چایخوری (معادل یک گرم)
روش تهیه:
نخودها را به مدت یک تا دو روز در آب خیس کنید و آب روی آنها را پیوسته عوض کنید. سپس در آبکش بریزید. بعد روی سینی برگردانید و با پشت هاون روی آنها بکشید؛ به طوری که پوستشان جدا شود و دو لپه گردند. لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کرده، به مدت چهار ساعت در آب جوش خیس کنید. گوشت را در به قطعات 5/1 در 5/1 خرد کنید. پیاز را در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت کشیده شود. پس از آن زردچوبه را بیفزائید و تفت دهید. سپس مقداری آب به همراه نخودها به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز شود.
گوجه فرنگی را شوک حرارتی دهید (یک لحظه در آب جوش و یک لحظه در آب سرد). پوست و تخم گوجه فرنگی را بگیرید و آن را به صورت پوره در آورید و با زعفران به خورش اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا خوش رنگ شود. هنگامی که گوشت و نخود نیم پز شدند، رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی را به آن ها اضافه کنید. اجازه دهید تا تمام مواد کاملاً پخته شوند و در ده دقیقه آخر پخت، نمک، فلفل و دارچین را به خورش بیفزائید.
نکات:
تفت دادن رب گوجه فرنگی و زردچوبه باعث می شود. خورش خوش رنگ و بو شود.
پیازداغ و پوره گوجه فرنگی باعث غلیظ شدن خورش می شوند. بنابراین از کم کردن یا مصرف نکردن آنها خودداری کنید.
خورش قیمه یزدی سیب زمینی سرخ شده ندارد.