یکی از محققین برتر جشنواره رازی، اعلام کرد: در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.
به گزارش لقمه، دکتر فرزانه آقا حسینی، متخصص بیماریهای دهان و فلوشیب بیولوژی پژوهشی از دانشکده علوم پزشکی تهران به عنوان محقق برتر دوم علوم دندانپزشکی در هجدهمین جشنواره رازی شناخته شده است.
وی در خصوص طرح ارائه شده در این جشنواره در گفتگویی گفت: «بیشترین افراد مراجعه کننده به مراکز دندانپزشکی کسانی هستند که به غیر از مشکل پوسیدگی دندان و یا بیماریهای لثه با احساس خشکی دهان روبرو هستند. دلایل مختلفی برای خشکی دهان در سطح جهان مطرح شده است ولی هنوز علت اصلی آن شناخته نشده است.»
وی افزود: «در مطالعاتی که انجام شده به این موضوع دست یافتیم که سرعت از دست دادن تراکم استخوان افرادی که احساس خشکی دهان دارند بیشتر از کسانی است که با این مشکل مواجه نیستند.»
دکتر فرزانه آقا حسینی همچنین گفت: «همانطور که میدانید پوکی استخوان بیماری خاموش است که هیچ علامتی ندارد و فرد زمانی متوجه بیماری میشود که با شکستگی مواجه شود. در تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیدهایم که این افراد کسانی هستند که ممکن است احساس خشکی دهان داشته باشند بنابراین کسی که احساس خشکی دهان دارد علاوه بر اقدامات درمانی که انجام میدهد حتما باید تراکم استخوانش اندازه گیری شود.»
به گفته وی، اگر تراکم استخوان این افراد مشکلی داشته باشد فرآیند درمان زودتر انجام میشود و به احتمال زیاد از شکستگیهای بیمورد جلوگیری به عمل میآید.
متخصص بیماریهای دهان با بیان اینکه این تحقیقات بر روی ۶۰ نفر انجام شده است گفت: «این تحقیق برای اولین بار در سطح جهان مطرح شد. بنابراین برای گسترش این طرح باید در سمینارهای زنان و زایمان شرکت کنیم و این مساله را مطرح کنیم که کسانی که احساس خشکی دهان میکنند حتما باید سنجش تراکم استخوانی انجام دهند.»