در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران اجرایی می شود
تولید کود کمپوست از ضایعات میوه و سبزی


بخش قابل توجهی از زباله‌هایی که روزانه‌ در تهران تولید می‌شود، مربوط به زباله‌های‌تر و ضایعات میوه و سبزیجات است که تولید کود کمپوست از این گروه از زباله‌ها جزو برنامه‌هایی است که شهرداری ‌تهران در سال‌های اخیر به طور جدی آن را دنبال کرده است.

به گزارش لقمه، حسین‌صفایی، مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهر تهران با پرداختن به حجم بالای زباله های تر در پایتخت به شهر نوشت گفت: تنها در میدان مرکزی میوه و تره بار شهر تهران روزانه 80تا 100تن زباله‌تر تولید می‌شود که این حجم زباله، پیامدهایی چون تولید شیرابه از زباله‌های تولید شده توسط شهروندان را که خطرات بسیاری را همراه دارد نیز به دنبال دارد.

وی با بیان ‌اینکه هم‌اکنون با راه‌اندازی خطوط سبزی پاک‌کنی و نیز سورتینگ میوه و محصولات کشاورزی به دنبال کاهش تولید زباله‌تر هستیم، افزود: کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در میدان‌مرکزی میوه از سیاست های جدی شهرداری ‌تهران است تا سهم تولید زباله‌های ‌تر در سطل زباله شهروندان کاهش یابد.

به گفته صفایی، در بخش زباله‌های ناشی از سبزیجات، با تغییر در نحوه عرضه هم‌اکنون 20درصد از ضایعات سبزیجات کاهش یافته، اما با این حال 25درصد از سبزیجات تولیدی هدر می‌رود. از سویی، روزانه یکهزار تن سبزیجات در شهر تهران مصرف می‌شود که 25درصد آن مستقیما راهی مخازن زباله می‌شود.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهر تهران با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای تولید کود کمپوست از ضایعات محصولات کشاورزی این میدان انجام شده است، بیان داشت: بنا داریم در محل میدان مرکزی میوه و تره بار تهران با راه‌اندازی خط تولید کمپوست از ضایعات میوه و سبزی، از ورود این ضایعات به شهر جلوگیری کرده و شرایطی را برای کاهش مشکلات زیست محیطی زباله‌های‌ تر فراهم کنیم.

وی ادامه داد: با نظارت‌های کیفی صورت گرفته در میدان مرکزی میوه و تره بار، کیفیت میوه‌های توزیعی در شهر افزایش یافته و شهروندان کمتر میوه‌های نامرغوب، کال یا خراب را در سبد میوه خود می‌بینند.

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهر تهران عرضه میوه بسته‌بندی و سورت شده را از جمله اقداماتی دانست که هم‌اکنون با توسعه آن در میادین میوه و تره بار پایتخت از حجم ضایعات میوه و سبزی در شهر تهران کم شده است.

هم‌اکنون تهران با جمعیتی بالغ بر۱۰میلیون نفر، روزانه بیش از ۷هزارتن زباله تولیدی دارد که برای این حجم عظیم ضایعات باید تدبیر کارشناسی و مدیریتی مبتنی بر اصول مهندسی اندیشید و اعمال نمود.

براساس بررسی‌های انجام شده و آمار استخراج شده از زباله تهران، رابطه مستقیم میان کاربری‌های شهری و مقدار و شکل زباله تولیدی قابل درک است. بررسی‌های آماری نیز تایید‌کننده این مدعاست. اگر در یک تقسیم‌بندی کلی غالب کاربری‌های شهری در رابطه با زباله را به کاربری‌های بیمارستانی، مسکونی، صنعتی، داروسازی و زباله‌های شهری متفرقه تقسیم کنیم، خواهیم دید که شکل و حجم زباله تولیدی بستگی بالایی را با کاربری موجود نشان می‌دهد.

زباله تولیدی شهر تهران در وهله اول مربوط به زباله‌های شهری مناطق با میانگین ۲میلیارد و ۳۴۰میلیون و ۳۱هزار و ۴۸کیلوگرم است. این مقدار زباله شامل زباله‌های خانگی و پسماندهای غذایی و مصرفی افراد در شهر است که با کاربری مسکونی همپوشی بالایی را نشان می‌دهد.

در این رابطه میزان پسماند‌های خانگی نیز بر طبق فصول سال تغییر می‌یابد، به طوری که زباله‌ تر در فصل‌ گرم سال افزایش و در فصل سرد سال کاهش می‌یابد. از سوی دیگر بالاترین میزان زباله تولیدی خانگی نیز به مناطقی که به لحاظ جمعیت و وسعت بزرگتر هستند تعلق دارد. در این میان سهم زباله‌های ‌تر و ضایعات میوه و سبزی نیز قابل توجه است.

در تاریخ ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۹ دي
کدخبر:2835منبع:روابط عمومی شهرداری تهرانتاریخ انتشار:۱۳۹۱ نوزدهم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-2835.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر