مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی آمار جدیدی از ذخیره کالاهای اساسی برای ورود به فاز دوم هدفمندی یارانهها ارائه داد و گفت: رئیس جمهور قول افزایش مجدد قیمت خرید تضمینی گندم را داده است.
به گزارش لقمه، عباس قبادی، با اشاره به اینکه همانند سالهای گذشته از اردیبهشت ماه فصل خرید گندم آغاز و تا پایان شهریورماه به پایان میرسد، اظهارداشت: قیمت خرید هر کیلو گندم ۵۵۰ تومانی مربوط به اوایل اردیبهشت ماه سال آینده است و البته رئیس جمهور برای تشویق کشاورزان، قول افزایش قیمت تضمینی گندم را بیش از رقم مذکور برای گندمهای با کیفیت بهتر داده است.
وی با اشاره به اینکه اگر محدودیتهایی در بودجه اعمال نگردد سال آینده کشاورزان با افزایش قیمت تضمینی گندم روبه رو خواهند شد، افزود: در حال حاضر هیچ گونه افزایش قیمتی در حوزه نان وجود ندارد و نان تا سال آینده بدون هیچ تغییری قیمتی در اختیار مردم قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی داخلی ایران ضمن بیان اینکه هم اکنون ذخایر روغن خام کشور از سال گذشته بیشتر است، تصریح کرد: ذخایر کشور در حوزه شکر، روغن، برنج و گندم بسیار کم نظیر است به نحوی که در شرایط فعلی حدود ۱ میلیون تن برنج وارد کشور شده است.
به گفته قبادی، البته تولید داخل برنج حدود ۲.۲ است و در حوزه روغن خام نیز بیش از ۳ برابر تقاضای داخل و در بخش جو و ذرت هم ۲ میلیون ذخیره سازی انجام شده است.
وی اضافه کرد:شکر هم به اندازه یک سال نیاز کشور ذخیره سازی شده و ۱۰۰ هزار تن مرغ منجد شده نیز در سردخانه ها وجود دارد به نحوی که سردخانه دیگر برای ذخیره سازی مرغ تولید داخل جا ندارند و به دنبال صادرات این محصولات هستیم.
قبادی با اشاره به اینکه هم اکنون در کشور ۳۰ هزار تن گوشت ذخیره سازی شده است، اظهارداشت: در جو، ذرت و میوه و ومرکبات هم سه برابر سال گذشته ذخیره کردهایم . به عبارتی در کالاهای اساسی هیچ مشکلی برای تأمین نیاز داخل کشور نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت بازرگانی داخلی ایران افزود: برخی مشکلات ارزی باعث شده در بخش پودرهای شوینده با مشکلاتی روبه رو باشیم که با اتخاذ سیاستهایی مؤثر این مشکلات نیز برطرف خواهد شد.
قبادی با اشاره به اینکه همچنان ذخیره سازی کالا به صورت گردشی ادامه دارد، تصریح کرد: بخش بازرگانی کشور هیچ مشکلی برای تأمین نیاز کالاهای اساسی مردم در ایام پایانی سال نداشته و حتی می توانم بگویم برای ورود به فاز دوم هدفمندی یارانه ها نیز از آمادگی کافی برخوردار هستیم.
وی در خصوص رخی شایعات مبنی بر کمبود برنج در برخی از مناطق کشور، گفت: انتشار این اخبار بیشتر ناشی از جو روانی حاکم بر جامعه است و البته احتکارهایی نیز در خانهها به وجود آمده که این امر بر گسترش این اخبار نادرست دخیل بوده است.