سسها، خانوادهای پرجمعیت هستند و اعضای آن طعمها و رنگهای مختلفی دارند. سس به هر مادهای که بهعنوان چاشنی به غذا افزوده شود و در بهبود طعم و ظاهر آن تاثیرگذار باشد، گفته میشود.
به گزارش لقمه، در میان انواع سسها، مایونز و کچاپ معروفتر هستند و در خانه هم میتوان آنها را تهیه کرد. این سسها اجزای اصلی ثابتی دارند. در سس سفید، تخممرغ، سرکه و روغن و در سس کچاپ شکر، گوجهفرنگی یا رب و سرکه پایههای اصلیاند.
مقدار کالری
مواد تشکیلدهنده سس مایونز در مجموع 950 کیلوکالری انرژی دارند و در صورتی که 20 قاشق مرباخوری سس بهدست بیاید، هر قاشق تقریبا 48 کیلوکالری انرژی خواهد داشت. اجزای تشکیلدهنده سس کچاپ هم 270 کیلوکالری دارد که در صورت تقسیم?کردن این سس به 6 قاشق غذاخوری، هر قاشق 45 کیلوکالری انرژی خواهد داشت. سس کچاپ در مقایسه با سس مایونز کالری بسیار کمتری دارد.
همراه سس
هرچند برخی افراد دوست دارند همه غذاها را با مایونز یا کچاپ بخورند. سس مایونز از جمله سسهای سردی است که برای سرو انواع سالاد به کار میرود و سس گوجهفرنگی را معمولا با غذاهای گوشتی سرخ یا سوخاری شده، میخورند. طعم سیبزمینی سرخ شده نیز با این سس، خیلی بهتر میشود.