خواص و فایده های میوه خاص


این میوه ظاهری مشابه فندق دارد و درخت آن به صورت وحشی یا كشت‌شده در مناطق معتدلی چون مازندران، كردستان و لرستان رویش دارد و طرفداران پروپا قرص آن مردمان استان گیلان هستند.

به گزارش لقمه، تا به حال میوه بلوط را دیده‌اید؟ این میوه ظاهری مشابه فندق دارد و درخت آن به صورت وحشی یا كشت‌شده در مناطق معتدلی چون مازندران، كردستان و لرستان رویش دارد و طرفداران پروپا قرص آن مردمان استان گیلان هستند. این میوه در بازار كمیاب است، اما در برخی میوه‌فروشی‌ها یا مغازه‌های مدرن به صورت بسته‌بندی شده یا فله‌ای به فروش می‌رسد.

بلوط از فندق درشت‌تر و هریك یا چند عدد آن درون پیاله‌ای سبزرنگ و خاردار قرار گرفته است. بلوط را همچون فندق از پوست سبزرنگ جدا و پوسته قهوه‌ای مایل به قرمز آن را شكسته و به صورت خام، تفت داده شده و حتی آب‌پز میل می‌كنند. مزه آن مانند فندق خوشایند و دلچسب نیست، اما به دلیل غنی‌بودن از املاح و ویتامین‌ها غذاییت بالایی داشته و مانند اجزای آجیل مغذی است. امروزه در صنعت ازبلوط در كیك، بستنی و حتی از آرد آن به عنوان حجم‌دهنده در برخی از انواع نان‌ها استفاده می‌شود.


بعد از ورزش بلوط بخورید!

بلوط حاوی نشاسته، چربی، پروتئین، فیبر و املاحی چون آهن، كلسیم، منیزیم و ویتامین‌های گروه B است. میزان نشاسته بلوط در مقایسه با فندق بیشتر و چربی آن كمتر است. به دلیل فیبر بالایی كه دارد خاصیت سیركنندگی داشته و به دلیل دارابودن اسیدهای چرب غیراشباع فاقد كلسترول بوده و پتاسیم آن ادرارآور است. ویتامین‌های گروه B آن باعث عملكرد بهتر سیستم عصبی می‌شود و به دلیل نداشتن گلوتن، برای مبتلایان به سیلیاك محدودیت مصرف ندارد.

این را هم بدانید شاه بلوط درشت‌تر، روغن‌دارتر و مغذی‌تر از بلوط است. این میوه تقویت‌كننده بدن و چاق‌كننده بوده و مصرف آن برای افراد ضعیف توصیه شده است.

به گفته متخصصان مصرف بلوط بعد از فعالیت‌های ورزشی است. چرا؟ به دلیل آن‌كه منیزیم و كلسیم بالایی داشته و با تسكین عضلات از گرفتگی و كوفتگی آنها می‌كاهد.


بلوط درمان‌كننده التهابات

بلوط یكی از غنی‌ترین گیاهان از نظر میزان تانن بوده و به دلیل وجود این تركیب، مقبض‌‌كننده و ضداسهال است. به جهت دارا‌بودن تركیبات فلاونوییدی خواص ضدالتهابی داشته و با كاهش تورم عروق انتهای روده منجر به كم‌شدن التهاب همورویید (بواسیر) می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده است شاه‌بلوط و عصاره آن به عنوان درمان حمایتی در حفظ عملكرد غشای دیواره وریدها و بهبود جریان خون در نارسایی مزمن وریدی استفاده می‌شود. از التهاب عضلات و رگ‌های واریسی كاسته و موجب بهبود و بازگشت خون به قلب می‌شود.


موارد منع مصرف

علاوه بر میوه بلوط پوست، برگ و ریشه درخت آن هم خواص درمانی دارد، اما باید بدانید مصرف زیاده از حد بلوط به دلیل تانن زیاد از میزان جذب آهن بدن می‌كاهد. همچنین با برخی داروها تداخل ایجاد كرده و ساپونین آن باعث تحریك لایه مخاطی معده و برگشت اسید می‌شود. مصرف بلوط در دوران شیردهی و بارداری باید تحت نظر پزشك باشد.

در تاریخ ۱۳۹۱ چهارشنبه ۴ بهمن
کدخبر:3016منبع:جام جمتاریخ انتشار:۱۳۹۱ چهارم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3016.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر