سوپ گل‌كلم، با عطر و بوی خوش ادویه هندی


در بین انواع كلم، گل‌كلم از بقیه پرطرفدارتر است. این گیاه زیبا كه به شكل ابر است به روش‌های گوناگونی سرسفره آورده می‌شود.

به گزارش لقمه، در بین انواع كلم، گل‌كلم از بقیه پرطرفدارتر است. این گیاه زیبا كه به شكل ابر است به روش‌های گوناگونی سرسفره آورده می‌شود. از ترشی و شور گرفته تا دورچین كباب و سوخاری، در هر حال یكی از همراهان همیشگی است، اما سوپ آن شاید كمی غیرمعمول به نظر برسد، در حالی كه طعم خوب آن كه به همراه جوزهندی معطر شده است هر كلم‌دوستی را به وجد می‌آورد. این سوپ اصالتا متعلق به جمهوری چك است كه با عطر و بوی خوش ادویه هندی همراه می‌شود.



مواد لازم برای 6 تا8 نفر:

گل‌كلم: یك كیلو، خرد شده
آب مرغ: یك و نیم لیتر
كره گیاهی: 40 گرم
‌آرد: 40 گرم
جوز هندی: یك قاشق چای‌خوری
زرده تخم‌مرغ: 2 عدد
خامه: 300 میلی‌لیتر
نان تست: 2 ورق
كره: 10 گرم
تخم‌مرغ: یك عدد
جعفری: یك قاشق غذاخوری (ساطوری شده)
شیر: 2 قاشق غذاخوری
نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم


روش تهیه:

1- گل‌كلم را داخل قابلمه با آب مرغ ریخته و 20 دقیقه بپزید تا نرم شود. زمان پخت را هنگام به جوش آمدن آب مرغ محاسبه كنید.

2- پس از این زمان آب مرغ و چند گل كوچك از گل‌كلم را كنار گذاشته و باقی را همراه زرده‌های تخم‌مرغ در غذاساز پوره كنید.

3- 40 گرم كره را در یك قابلمه كوچك آب كنید، آرد را اضافه كرده و پس از 30 ثانیه هم زدن، نیم لیتر از آب مرغ را اضافه كنید. پس از اینكه سس به غلظت ماست شل رسید، آن را از روی شعله بردارید.

4- سس را همراه جوزهندی و پوره گل‌كلم به قابلمه برگردانید. با آب مرغ باقیمانده آن را رقیق كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.

5- دور نان‌های تست را گرفته و آنها را در فر یا مایكروفر خشك كنید. نان‌ها را خرد كرده و با كره نرم شده، تخم‌مرغ، جعفری، شیر و كمی نمك و فلفل مخلوط كنید. خمیر به دست آمده را به شكل كوفته قلقلی درآورده و در سوپ بیندازید و حداقل 10 دقیقه آنها را بپزید.

6- خامه را به سوپ اضافه كنید و قبل از جوش آمدن آن را با گل‌كلم باقیمانده و جوز هندی تزیین كرده و سرو كنید.


نکته:


1- اضافه كردن یكی، دو هویج آبپز، رنگ سوپ را كمی نارنجی كرده و طعم آن را ملایم‌تر می‌‌كند.

2- زرده تخم‌مرغ را قبل از اضافه كردن به پوره كلم، هم بزنید و هنگامی كه گل‌كلم سرد شد، به آن اضافه كنید تا نبندد.

3- برای عطر بهتر، می‌توانید كمی جعفری ساطوری به سوپ اضافه كنید.

در تاریخ ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ بهمن
کدخبر:3048منبع:آشپزی ایده آلتاریخ انتشار:۱۳۹۱ پنجم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3048.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر