رییس انجمن پسته از صادرات 80 هزار تنی پسته و افزایش 15 درصدی قیمت این محصول در بازارهای جهانی خبرداد و گفت: چین با خرید 50 هزار تن، بزرگترین مشتری پسته ایران بوده است.
به گزارش لقمه، محسن جلالپور اظهارکرد: با توجه به شرایط اقلیمی پیشبینی میشد امسال 200 هزار تن پسته در کشور تولید شود اما میزان تولید این محصول به 180 هزار تن رسید که حدود 130 هزار تن از پسته تولیدی امسال قابلیت صادارت را دارد.
وی افزود: حدود 110 هزار تن از پسته تولیدی امسال از باغات استان کرمان و 90 هزار تن از دیگر استانهای تولیدکننده این محصول، برداشت شده است.
رییس انجمن پسته کوچک و پوکبودن پستههای تولیدشده را دلیل کاهش میزان برداشت در سال جاری عنوان کرد و گفت: شرایط آب و هوایی، سرما و برخی مشکلات آبیاری سبب شد تا تولید کمی و کیفی پسته با مشکلاتی مواجه شود.
جلالپور با بیان اینکه پسته امسال به کشورهای خاور دور، CIS، کشورهای عربی، اروپا و آمریکای جنوبی صادر شده است گفت: حدود 50 هزار تن دیگر از محصول امسال میتواند به کشورهای متقاضی صادر شود که در هفت ماهه باقیمانده از سال زراعی صادر خواهد شد.
به گفته وی چین با خرید 70 درصد از پسته ایران بزرگترین مشتری این محصول به شمار میرود که تا پایان دیماه حدود 50 هزار تن پسته ایران به این کشور صادر شده است.
رییس انجمن پسته درباره قیمتهای داخلی و جهانی پسته ایرانی گفت: پسته جزو معدود محصولات کشاورزی است که علیرغم نوسانات نرخ ارز با روند روبه رشد و 15 درصد افزایش قیمت در بازارهای بینالمللی مواجه است.
جلالپور وسعت باغات پسته را 400 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: 65 درصد از باغات پسته در استان کرمان، 15 درصد در خراسان رضوی و مابقی در 17 استان دیگر از جمله یزد، فارس، سیستانوبلوچستان، قم، مرکزی، سمنان و ... پراکنده شده است.
وی آبرسانی را یکی از مشکلات تولید پسته در کشور برشمرد و افزود: این مشکل سبب شده تا عملکرد پسته در واحد سطح به ویژه در استانهایی مانند کرمان و خراسان رضوی کاهش یافته و کیفیت محصول تولیدی نیز کمتر شود.
رییس انجمن پسته با بیان اینکه حدود 35 درصد از پستههای تولید شده امسال دربسته هستند گفت: میتوان با انتقال آب، این مشکل در باغات پسته حل کرد اما برای حل مسئله آبیاری باغات پسته در برخی از استانها مانند خراسان امکان انتقال آب وجود ندارد و تنها باید مصرف بهینه را مد نظر قرار داد.