بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بی توجهی به بهداشت و سلامت دهان و دندان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سکته را تا دو برابر افزایش می دهد.
به گزارش لقمه، دکتر عبدالله هروی، مسئول بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : امروزه ارتباط میان سلامت عمومی افراد و بهداشت دهان ودندان کامل آشکار شده بطوریکه بیماریهای دهانی می تواند بر روی محدوده گسترده ای از دستگاههای مختلف بدن تاثیر بگذارد.
دکتر عبدالله هروی اظهار داشت: یک مطالعه 7 ساله نشان داده که مشکلات دندانی بطور قابل ملاحظه ای با شیوع بیماریهای قلبی عروقی غیر کشنده در ارتباط است همچنین در مطالعه دیگری مشخص شد که احتمال ابتلای افراد به بیماری قلبی عروقی در افراد با بهداشت دهانی ضعیف و دارای جرم دندانی 2 برابر بیشتر از دیگران است.
وی بیماریهای دهان ودندان را یک عامل خطر ساز مستقل برای سکته های مغزی وقلبی عنوان و خاطر نشان کرد: بنا بر یک تحقیق صورت گرفته 25 درصد بیمارانی که مبتلا به سکته شده اند عفونت دندانی قابل ملاحظه ای داشته اند.
مسئول بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: ارتباط بین دیابت و بیماریهای لثه ای بخوبی اثبات شده زیرا شیوع و شدت بیماریهای لثه ای در بیماران دیابتی منجر به آن شده است که بیماریهای دهانی بعنوان ششمین عارضه دیابت ثبت شده است .
دکتر هروی با اشاره به اینکه همچنین بیماریهای لثه ای اختلال در تنظیم خون افراد دیابتی را تسریع می کند خاطر نشان کرد : درمان بیماریهای لثه ای سبب کنترل بهتر قند خون در بیماران می شود.
وی در ادامه افزود: طی تحقیقات صورت گرفته شواهدی بر اینکه بیماریهای شدید و پیشرفته لثه ای درزنان باردار می تواند یک عامل خطر زای مهم برای تولد نوزاد نارس ناقص یا کم وزن باشد گزارش شده است.