باقلوا از شیرینی های خوشمزه ایرانی است که البته نوع ترکیه ای آن که در استانبول طبخ می شود، هم خوشمزه است.
مواد اولیه:
تخممرغ سه عدد
شیر یك پیمانه
روغن مایع یك پیمانه
مارگارین 200 گرم
گردو 500 گرم
نمك و آرد به میزان لازم
آرد نشاسته به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه شهد
آب دو و نیم پیمانه
شكر چهار پیمانه
لیمو یك حلقه
طرز تهیه:
تخممرغ، شیر، روغن و نمك را با هم مخلوط كرده، آرد را كمكم به مواد افزوده و با دست ورز میدهیم تا خمیری صاف و یكدست حاصل شود. خمیر را به 15 قسمت تقسیم كرده و با وردنه كمی آنها را باز میكنیم(برای باز كردن خمیر با وردنه از آرد نشاسته استفاده میكنیم).
هر پنج عدد خمیر را روی هم قرار داده و آنها را با وردنه به اندازه سینی فر باز میكنیم. خمیر را در سینی فر كه قبلا چرب كردهایم قرار داده و روی آن گردو ریز خرد شده پاشیده، سپس لایه دوم خمیرها را پهن میكنیم و روی آن قرار داده و دوباره باقیمانده گردوها را روی خمیر دوم پاشیده و پس از آن لایه سوم خمیر را روی آن قرار میدهیم. خمیرها را با چاقو به صورت لوزی برش زده و بعد مارگارین را آب كرده و روی باقلوا میریزیم.
سینی باقلواها را در فر با حرارت 175 درجه سانتیگراد تا زمانی كه طلایی شوند قرار داده و وقتی كه آماده شدند، شهد را كه قبلا تهیه كرده و كمی سرد شده است، روی باقلواها میریزیم تا شهد كاملا به خورد آنها برود.