رئیس موسسه تحقیقات شیلاتی کشور گفت: با تغییر اقلیم و گرم شدن زمین، تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان بین یک تا دو درصد کاهش می یابد.
به گزارش لقمه، عباسعلی مطلبی درهمایش ملی تغییر اقلیم و اثرات آن بر آینده شیلات در محل موسسه تحقیقات شیلاتی کشور گفت: اثرات تغییر اقلیم را هشدار جدی برای کشور دانست .
وی افزود: در قرن حاضر تغییرات اقلیم یکی از مشکلات جدی برای بخش کشاورزی به ویژه شیلات است بنابراین انتظار می رود تا دولت و مسئولان تدابیر خاصی را در این خصوص بیندیشند.
مطلبی اظهارکرد: بررسی های تحقیقاتی نشان می دهد، در قرن حاضر بر اثر تغییر اقلیم پنج تا 20 درصد نزولات جوی (بارندگی) در منطقه شمال و شمال غرب کشور کاهش یابد.
رئیس موسسه تحقیقات شیلاتی کشور تصریح کرد: همچنین با تغییرات جوی و گرم شدن زمین پیش بینی می شود درآمدهای نفتی 13 تا 25 درصد کاهش یابد که این نیز موجب افزایش قیمت این محصول در بازارهای جهانی خواهد شد.
به گفته وی، تغییر اقلیم و آب و هوا 50 درصد تنوع زیستی گیاهان را در معرض خطر جدی قرار داده است.
مطلبی افزود: در این راستا افزایش دمای آب دریاها و اقیانوس ها، تولید محصولات آبزی پرروی و ماهیگیری را نیز با مشکل جدی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی انتشار گازهای گلخانه ای را افزایش داده به طوری که با افزایش دما شرایط برای تولید گیاهان و محصولات شیلاتی با مشکل مواجه می شود و از سوی دیگر حوادث طبیعی همچون پدیده سیل نیز افزایش می یابد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا در خصوص وضعیت ماهیان خاویاری با توجه به تغییرات شرایط جوی گفت: هم اکنون تغییرات جوی به طور مستقیم در کاهش گونه های ذخایر ماهیان خاویاری تغییری نداشته و تاکنون تهدیدی برای ذخایر دریایی در این منطقه نبوده است.
وی به کاهش تولید ماهیان خاویاری دریای اشاره کرد و افزود: از سال 2010 به مدت پنج سال صید تجاری ماهیان خاویاری به دلیل کاهش ذخایر گونه های ماهیان خاویاری درحوزه دریای خزر ممنوع شده است که این ممنوعیت صید می تواند تاثیر بسزایی در احیای ذخایر این گونه از آبزیان ارزشمند داشته باشد.
مطلبی به پرورش ماهیان خاویاری اشاره کرد و افزود: در حال حاضر با وجود منابع آبی در اختیار و مدیریت صحیح، تغییر اقلیم تهدیدی برای توسعه و پرروش ماهیان خاویاری نیست اما در کاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریایی می تواند موثر باشد.
وی ادامه داد: هم اکنون بحث پرورش ماهیان خاویاری مدنظر قرار دارد که این سیاست به شدت در سازمان شیلات ایران حمایت می شود تا گوشت و خاویار ماهیان خاویاری داشته باشیم.