برنج و گوشت همچنان ارز مرجع می‌گیرند


پس از مطرح شدن مباحثی مبنی بر عدم تعلق ارز مرجع به واردات برنج و اختصاص ارز مبادله‌ای به آن و تکذیب این خبر از سوی سخنگوی مرکز مبادلات ارزی اخباری نیز مبنی بر احتمال خروج گوشت از لیست گروههای کالایی دریافت ارز مرجع اعلام شد که این موضوع نیز صحت نداشت.

به گزارش لقمه، موضوع مهم این است که خروج هر کالایی از لیست گروه‌های کالایی یک و دو براساس سیاست‌های وزارتخانه مزبور باید به صورت مکتوب به بانک مرکزی منعکس و در سامانه‌های مربوطه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت لحاظ شود که تاکنون این امر رخ نداده است بنابراین برنج و گوشت ارز مرجع دریافت می کنند و انتشار هر گونه خبری مبنی بر خروج این اقلام از لیست دریافت ارز مرجع توسط سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور تکذیب شد.

اظهارات مسوولان درباره واردات برنج با ارز مبادله‌ای در حالی است که طبق آخرین اظهارات سخنگوی مرکز مبادلات ارزی هنوز وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست جدید کالاهای اولویت اول را به این مرکز ارائه نداده است و به همین دلیل برنج در حال دریافت ارز مرجع است.

اما بنا بر اظهارات نادری، واردکنندگان برنج چه با ارز مبادله‌ای و چه با ارز مرجع باید از این پس به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و مجوزهای لازم برای توزیع و قیمت گذاری محصول وارداتی خود را دریافت کنند.

به گفته معاون گمرک چون قبلا برنج تنها با ارز مرجع وارد می‌شده و واردکنندگان برنج با این نوع ارز باید به سازمان حمایت مراجعه می‌کردند اما اکنون که واردات آن با ارز مبادله‌ای نیز انجام می‌شود این دسته از واردکنندگان موظف به دریافت مجوز از سازمان حمایت هستند.

اما رییس مجمع واردات درباره روند تدریجی حذف ارز مرجع از کالاهای موجود در اولویت اول اظهار کرده بود: در حالی که هنوز عرضه ارز مرجع برای واردات برنج در هاله‌ای از ابهام قرار دارد کالاهای موجود در اولویت اول می‌توانند برای واردات از ارز صادراتی یا ارز اتاق مبادلاتی نیز استفاده کنند.

محمدحسین برخوردار با بیان این‌که زمزمه‌هایی مبنی بر حذف ارز مرجع از واردات گوشت نیز شنیده می شود، گفته بود: زمانی که با کمبود گوشت در کشور مواجه شده بودیم قرار بود حتی برای واردات آن از ارز آزاد نیز استفاده شود زیرا در آن زمان هنوز مرکز مبادله ارزی راه اندازی نشده بود.

برخوردار ادامه داد: به دلیل کمبود روغن خوراکی در داخل کشور این احتمال می‌رود که مجوز واردات آن با ارز مبادله‌ای داده شود.

رییس مجمع واردات با تاکید بر این‌که این موضوع درباره روغن خوراکی است و در مورد دانه‌های خوراکی هیچ مبحثی برای واردات آن با ارز مبادله‌ای وجود ندارد تصریح کرد: در کنار تولید روغن خوراکی در داخل کشور اگر احساس کمبود در داخل کشور به وجود آید این احتمال می رود که از ارز مبادله‌ای برای واردات آن استفاده شود.

 

در تاریخ ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۸ بهمن
کدخبر:3175منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۱ هجدهم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3175.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر