تولید یک تن خاویار پرورشی


رییس سازمان شیلات از تولید یک تن خاویار پرورشی در امسال خبرداد و تاکید کرد: با توجه به رفع مشکل پرورش‌دهندگان میگو، سال آینده هیچ یک از مزراع پرورش میگو تعطیل نخواهند بود.

به گزارش لقمه، غلامرضا رازقی - معاون وزیر جهاد کشاورزی - در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شده بود با اشاره به تولید 735 هزار تن محصولات شیلاتی در سال گذشته اظهار کرد: این میزان امسال به 800 هزار تن افزایش یافت و در صدد هستیم در سال آینده این میزان تولید را به یک میلیون و 400 هزار تن برسانیم.

به گفته رازقی سرانه‌ی مصرف محصولات شیلاتی در سال گذشته 9.1 کیلوگرم بوده که تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به 15 کیلوگرم افزایش یابد. هم‌چنین اشتغالزایی صنایع شیلاتی در سال جاری بیش از 200 هزار نفر بوده که درصدد هستیم تا پایان برنامه‌ی پنجم 292 هزار نفر شغل در این بخش ایجاد شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر 134 کارخانه کنسرو‌سازی در کشور فعالیت کرده که از ابتدای انقلاب تاکنون روند رو به رشدی را داشته است.

رییس سازمان شیلات با اشاره به اینکه در سال گذشته 170 هزار تن انواع ماهیان تن برداشت شده است گفت: امسال میزان صید ماهیان تن به بیش 200 هزار تن رسید که در صدد هستیم سال آینده میزان صید این گونه را به 240 هزار تن افزایش داده و از سال 93 نیز صادر‌کننده تن ماهیان در منطقه شویم.

او درباره‌ی وضعیت تولید ماهیان زینتی عنوان کرد: در سال جاری 132 میلیون بچه ماهی زینتی تولید شده که اشتغال‌های خانگی ایجاد کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: شیلات ایران در ابتدای انقلاب رتبه‌ی 66 و در سال 2010 بر اساس رتبه‌بندی فائو در جایگاه 33 قرار گرفت. از نظر میزان تولید ماهیان سرد آبی رتبه‌ی 32 را در جهان داشتیم که در حال حاضر رتبه‌ی نخست را کسب کرده‌ایم. هم‌چنین برای تن ماهیان در دنیا رتبه‌ی 12 و در غرب اقیانوس هند رتبه نخست را داریم.

وی درباره پروژه‌های قابل اجرا در دهه فجر عنوان کرد: 170 پروژه شیلاتی به تفکیک استان‌ها با سرمایه‌گذاری حدود 25 میلیارد تومان در دهه فجر به بهره‌برداری خواهد رسید.

رییس سازمان شیلات ایران با بیان این‌که 50 درصد ماهیان خاویاری پرورشی تولید شده در سال جاری به کشور‌های متقاضی صادر شد گفت: امسال میزان تولید خاویار پرورشی به یک تن رسید و تلاش می‌شود در سال آینده میزان تولید این محصول به سه تن افزایش یابد.

رازقی درباره‌ی دیگر اقدامات انجام شده در زمینه ماهیان خاویاری اظهار کرد: در کنار ممنوعیت صید ماهیان خاویاری دریایی، بازسازی ذخائر ماهیان خاویاری دریای خزر انجام می‌شود و امسال بیش از 9 میلیون قطعه بچه‌ماهی خاویاری با وزن‌های بالا در دریای خزر رهاسازی شدند که براساس آخرین تحقیقات هشت درصد در بازسازی ماهیان خاویاری اثر‌گذار بوده است.

وی ادامه داد: بر اساس اصل 44 قانون اساسی 28 بندر در سال گذشته به بخش خصوصی واگذار شد که در سال جاری به 32 بندر رسید.

رییس سازمان شیلات گفت: یکی‌دیگر از اقدامات انجام شده برای تضمین کیفیت و سلامت محصولات شیلاتی، تصویب کد رهگیری بود که در حال حاضر دستورالعمل‌های فنی آن تهیه شده و در حال عملیاتی کردن این طرح هستیم.

رازقی افزود: امسال 683 میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد هفت درصد از محل کمک‌های فنی اعتباری در راستای توسعه‌ی بخش کشاورزی در نظر گرفته شد که درصدد هستیم تا معادل همین اعتبار را در سال آینده به عنوان تسهیلات در نظر بگیریم.

به گفته وی تمامی فعالان صنایع شیلاتی در زمینه‌های مختلف می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند و تاکنون 20 درصد از تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی بانک‌ها پرداخت شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری 30 فروند از شناور‌های کشور‌ برای صید فانوس ماهیان اعلام آمادگی کرده‌اند که امیدواریم در سال‌های آینده با در اختیار قرار دادن تسهیلات مورد نیاز، برداشت فانوس‌ماهیان به گونه‌ای افزایش یابد تا در تامین پودر ماهی نیازی به واردات نداشته باشیم.

رازقی با اشاره به اینکه در سال 89 حدود 6200 تن میگو تولید شد گفت: سال گذشته میزان تولید میگوی پرورشی به 8000 تن و در سال جاری به 10 هزار تن افزایش یافت.

رییس سازمان شیلات ایران پیش‌بینی کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه تولید میگو به سه برابر اهداف تعیین شده در این برنامه که تولید 10 هزار تن است، دست یابیم.

وی درباره جریمه معوقات بانکی پرورش‌دهندگان میگو گفت: در حال حاضر بخش اعظمی از مشکل پرورش‌دهندگان میگو حل شده و در سال آینده روند به گونه‌ای پیش خواهد رفت تا هیچ مزرعه‌ی تعطیلی در کشور نداشته باشیم.

به گفته رازقی 50 درصد میگوی تولید‌ شده در سال جاری به کشور‌های متقاضی صادر شده است.

 

در تاریخ ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۸ بهمن
کدخبر:3177منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۱ هجدهم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3177.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر