یادش بخیر كارتونهای دوران كودكیمان، كلوچههای زنجبیلی و... این كلوچه بسیار خوشمزه و البته درست كردن آن كمی سخت است. اما به مزهاش میارزد و ارزش آن را دارد كه حداقل یكبار آن را درست كنید.
مواد اولیه:
آرد سفید چهار پیمانه
شیر یك و نیم پیمانه
شكر دو پیمانه
خمیر مایه دو قاشق غذاخوری
كره آبشده و روغن مایع از هر کدام نصف پیمانه
تخممرغ دو عدد
زنجبیل و دارچین از هر كدام یك قاشق مرباخوری
نمك 1/8 قاشق چایخوری
خرما، گردو و دارچین و سیاهدانه یا كنجد برای تزیین به میزان لازم
كره برای تفت دادن خرما 50 گرم
زرده تخممرغ دو عدد
زعفران آبشده دو قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
مواد خشك را با هم مخلوط كرده و در یك ظرف بزرگ دو بار الك میكنیم، وسط آن را باز كرده روغن، تخممرغ شیر و كره را با هم مخلوط كرده و به مواد اضافه میكنیم.
خمیر را ورز میدهیم تا به دست نچسبد (در صورت چسبیدن كمی آرد اضافه میكنیم) و در كیسه فریزر قرار داده و داخل دستمال تمیز به مدت یك ساعت استراحت میدهیم تا خمیر مایه عمل كند. بعد از یك ساعت روی تخته آرد پاشیده و به اندازه گلولههای كوچك از خمیرها جدا كرده و مجددا 10 دقیقه استراحت میدهیم. در این مدت خرما را با كره تفت داده و با گردو و دارچین مخلوط كرده و میگذاریم خنك شود. گلولههای خمیر را باز میكنیم و یك عدد خرمای تفت داده شده و یك تكه گردو در وسط خمیر قرار داده و به صورت بقچهای میپیچیم. زرده تخممرغ و زعفران آبشده را با هم مخلوطكرده و روی كلوچهها مالیده و سیاهدانه یا كنجد برای تزیین میپاشیم و 10 دقیقه دیگر استراحت میدهیم. داخل فر به مدت 20 الی 30 دقیقه با حرارت 150 درجه میپزیم.
نكتــه: خمیر مایههای فوری در هنگام ورز دادن خمیر به عمل میآید.