کارشناس حوزه کشاورزی در ساوه گفت: کشت ارگانیک موجب ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی می شود.
به گزارش لقمه، علی اکبر افزود: توسعه کشت ارگانیک از جمله برنامههایی است که باید پیگیری شود تا علاوه بر کاهش استفاده از سموم، کیفیت محصولات کشاورزی و باغی تولیدی افزایش یابد.
وی بیان کرد: محصولات ارگانیک، محصولاتی هستند که تمام مراحل رشد آنها در خاک انجام شده و از چند سال قبل هیچگونه سموم دفع آفات گیاهی همچون علف هرزکشها، قارچکشها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی رشد میکنند.
وی گفت: در ترکیب میوههای ارگانیک هیچگونه اصلاح ژنتیکی صورت نمیگیرد و از گازها برای رشد زودرس میوهها استفاده نمیشود به همین دلیل رنگ این نوع میوهها طبیعی است.
به گفته وی، محصولاتی که با کودهای شیمیایی تولید میشوند به دلیل نداشتن زمان لازم برای طی کردن مرحله رشد، بسیاری از ویتامینها و مواد ضروری را ندارند بنابراین تولید میوههایی با ظاهر درشت که فاقد طعم و خاصیت هستند همگی ناشی از استفاده بیرویه از کودها، آفتکشها و باقی ماندن ترکیبات آنها در محصولات است.
حجری ادامه داد: بنابراین کاهش مصرف کودهای شیمیایی و توزیع کودهای بیولوژیک در میان کشاورزان موجب کاهش هزینههای دولت در زمینه یارانه اعطایی به کودهای شیمیایی شده و از طرفی زمینه تولید محصولات سالم و ارگانیک را در جامعه فراهم می کند.
وی بیان داشت: در شهرستان ساوه که یکی از قطب های مهم تولید انار کشور است باید به توسعه کشت ارگانیک توجه بیشتری شود تا انار این شهرستان به عنوان یک محصول ارگانیک شهرت جهانی پیدا کند.
وی گفت: صادرات محصولات کشاورزی این شهرستان به کشورهای مختلف در گرو تولید محصولات ارگانیک و عاری از سموم است.