نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی از مزرعه تا سفره گسترده است


رئیس سازمان دامپزشکی کشور، گفت: گستره نظارت سازمان دامپزشکی بر سلامت فرآورده های خام دامی از مرتع و جایگاه های نگهداری و پرورش دام آغاز و تا لحظه عرضه به مصرف کننده ادامه می یابد.

به گزارش لقمه، سید محسن دستور در همایش غذای سالم،‌ از مزرعه تا سفره، کنترل بهداشتی، نظارت بر نقل و انتقال دام، طیور و فرآورده های خام دامی، صدور گواهی بهداشتی، نظارت بهداشتی جایگاهها، مراتع، محل نگهداری دام و سایر تاسیسات مربوط به پرورش دام، کارخانه های تولید خوراک دام و همچنین کشتارگاهها و کارخانه های بسته بندی فرآورده های خام دامی را بر عهده دارد.

وی هدف نهایی از فرایند کنترل و نظارت بهداشتی فرآورده های دامی را تامین سلامت مصرف کنندگان ذکر کرد و ادامه داد: کنترل بهداشتی فرآورده های دامی، شناسایی، ارزیابی و کنترل و مخاطره های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک را شامل می شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور، افزود: غذا می تواند بعنوان یک حامل، بسیاری از اجرام عفونی و غیرعفونی را در خود حمل کند که در برخی موارد رشد جرم عفونی را حمایت کرده، به عنوان ناقل فعال و یا تنها نقش ناقل غیرفعال را ایفا کند.

به گفته وی، بیماری های غذازاد یا بیماریهای منتقله از طریق مواد غذایی در گروه بیماری های روده ای قرار می گیرند و به دنبال مصرف غذاهای آلوده به میکروارگانیسم های ناخواسته و یا سموم آن ها رخ می دهند.

 دستور افزود: در این راستا تولید فرآورده های دامی سالم، پیشگیری و حذف فرآورده های فاقد کیفیت، ارتقا سطح بهداشت و کیفیت فرآورده های دامی  و کاهش ضایعات در دستور کار قرار گرفته است که این اهداف با برنامه های بهبود شرایط بهداشتی نگهداری و پرورش، اجرای طرح ملی پایش باقیمانده ها، ساماندهی کشتارگاههای دام و طیور، نظارت بر حمل و نقل و همچنین تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک دنبال می شود.

 

همایش ملی غذای سالم ،از مزرعه تا سفره پنج شنبه 26 بهمن ماه در سالن ببین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

 

در تاریخ ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۹ بهمن
کدخبر:3249منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و هشتم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3249.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر