روش تهیه شیرینی کاک؛ شیرینی نوروزی


شیرینی کاک معروف به شیرینی کرمانشاهی و در این شهر تهیه می شود که معمولا در نوروز نیز کاربرد دارد.

مواد اولیه :

آرد                                                                           300 گرم

آب ولرم                                                                      پیمانه

روغن محلی یا جامد                                                     50 گرم

مایه خمیر فوری                                                          یك قاشق چایخوری

 تخم‌مرغ                                                                   نصف یك عدد

 نمك                                                                        نصف قاشق چایخوری

 پودر قند                                                                    160 گرم

 پودر هل                                                                   یك قاشق چایخوری

 پودر بادام                                                                  نصف پیمانه

 

طرز تهیه:

مایه خمیر را با یك قاشق غذاخوری پودر قند و آب ولرم در ظرفی مخلوط كرده، در ظرف را بسته و می‌گذاریم به مدت 10 دقیقه بماند تا پف كند. سپس روغن را ذوب كرده و درون ظرف دیگری می‌ریزیم تا خنك شود، آنگاه تخم‌مرغ را همراه نمك در یك لیوان كمی هم زده و به روغن اضافه می‌كنیم. مایه خمیر آماده شده را نیز كم‌كم به مخلوط روغن و تخم‌مرغ افزوده و به هم زدن ادامه می‌دهیم. آرد را به مواد افزوده و آنقدر هم می‌زنیم كه خمیر لطیف، یكدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را به مدت 15-10 دقیقه ورز داده، سپس روی آن را پوشانده و حدود دو ساعت به آن استراحت می‌دهیم و اگر خمیر شل بود می‌توانیم با افزودن كمی آرد آن را سفت نماییم.


خمیر آماده شده را لوله كرده و به اندازه‌های یكسان چانه می‌كنیم. چانه‌ها را با وردنه باز كرده و با وردنه‌ای ظریف‌تر آنها را نازك می‌كنیم. ورقه‌های نازك خمیر را یكی یكی روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز می‌پزیم. پس از این‌كه خنك شدند آنها را روی تخته كار پهن كرده، روی آن را از مایه مخلوط پودر بادام، پودر قند و پودر هل می‌پاشیم، سپس ورقه را با دقت لوله كرده و روی آن را با فشار مناسب وردنه می‌كشیم. در پایان با فاصله‌های سه سانتی‌متری و به شكل اریب برش زده و كاك‌های آماده شده را در ظرف در بسته نگهداری می‌كنیم.

 

نكته: ساج یك نوع تنور روی گازی است.

در تاریخ ۱۳۹۱ جمعه ۴ اسفند
کدخبر:3312منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۱ چهارم اسفندلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3312.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر