رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:
متخلفان آبیاری سبزیکاری ها با فاضلاب به دادگاه معرفی می شوند


رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: متخلفان آبیاری سبزیکاری ها با فاضلاب به دادگاه معرفی می شوند، نگهداری آبهای معدنی در کشور استاندارد نیست و اخلالی در سیگنالهای ماهواره ای نداریم.

 به گزارش لقمه، کاظم ندافی در جلسه شورای همگانی گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم که عصر دیروز برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود 8 هزار تن پسماند صنعتی خطرناک در کشور تولید می‌شود که 450 تن آن مربوط به تهران است.همچنین از این بین 120 تن پسماند پزشکی داریم که 17 تن آن مربوط به تهران می‌شود.

وی با بیان اینکه سایر پسماندهای عادی در خانه‌ها تولید می‌شود گفت: در کشور 480 تن و در تهران 60 تن از این نوع پسماند داریم.

وی گفت: چگالی پرتوهای خارج شده از آنتن‌های تلفن همراه در حدود 1700 نقطه در کشور بررسی شده که خوشبختانه تقریبا هیچ موردی در این نقاط بیش از یک صدم استاندارد ملی را نداشتند که این استاندارد هم تقریباً استاندارد اروپایی و آمریکایی است.

ندافی درباره آلودگی هوای شهرها نیز گفت: در سال 2000 سازمان بهداشت جهانی نقشه جهانی آلودگی هوا را گزارش کرد که برای ایران 30 تا 60 مورد مرگ و میر به ازای هر میلیون جمعیت گزارش شد.

* پارسال حتی یک روز هوای پاک با نصف غلظت استاندارد نداشتیم

وی اضافه کرد: در سال 89 این موضوع توسط وزارت بهداشت بررسی شد که در تمام چهار فصل گذشته روزی که هوای باکیفیت خوبی یعنی هوایی که کمتر از نصف غلظت استاندارد هوا را داشته باشد، نداشتیم.

ندافی گفت: برای کیفیت متوسط بالای 50 درصد تا حداکثر مجاز 48 روز در تهران داشتیم و بقیه روزهای سال در همه چهار فصل درجاتی از ناسالمی را شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه در سیستم کشوری ما سیستم ثبت اطلاعات مرگ و میر، هوا کامل نیست، گفت: در مناطقی از طبیعت گاز رادون آزاد می‌شود که موجب ناراحتی‌های ریه و سرطان می شود تنها راه حفاظت آن این است که خانه‌هایی که ساخته می شود قسمت پایین آن آزاد باشد.

ندافی ادامه داد: ‌هر سال گزارشی تحت عنوان "کمی سازی اثرات بهداشت آلودگی هوای شهرها" منتشر می‌کنیم که بر  اثر آلودگی هوا چند نفر دچار مرگ زودرس شدند و چه تعداد مبتلا به بیمار قلبی و تنفسی شدند که برای شهر تهران 3 هزار و 500 نفر بود.

* 140 روز خطرناک از نظر اشعه UV

وی درباره پرتو فرابنفش خورشید یادآور شد: از امسال به مردم در این زمینه اطلاع رسانی کردیم که در کشور ما در بیشتر مناطق حدودا 140 روز در سال وجود دارد که از نظر پرتو فرابنفش خورشید در وضعیت خطرناک قرار دارند که اگر اقدامات حفاظتی انجام نشود، بیماری‌هایی مانند سرطان پوست و بیماری‌های قرنیه چشم حاصل می‌شود.

*دستکاری بشر در طبیعت عامل خشک شدن دریاچه ها

وی اضافه کرد: در خصوص تغییرات آب و هوا به خاطر دستکاری‌هایی که بشر انجام داده است متاسفانه تغییراتی شاهد بودیم که ما این تغییرات را به موقع درک نکردیم و اقدامات پیشگیرانه‌ای برای آنها در نظر نگرفتیم لذا مسئله‌ای مانند گرد و غبار و خشک شدن دریاچه‌ها را شاهد هستیم.

ندافی گفت: در وزارت بهداشت 6 کمیته تخصصی در زمینه تغییرات آب و هوایی مانند کمیته‌های بیماری‌های منتقل از آب و هوا، بیماری‌های تنفسی، تغذیه و بهداشت حرفه‌ای وجود دارد که تغییرات آب و هوا را پیگیری می‌کند.

*متخلفان آبیاری با فاضلاب به دادگاه معرفی می شوند

ندافی گفت: در مورد آبیاری سبزی کاری ها و سیفی کاریها با فاضلاب نیز وزارت بهداشت افراد متخلف را به دادگاه معرفی می‌کند اما راه حل اصلی آن نشان دادن کشت‌های جایگزین توسط وزارت کشاورزی است که مردم کار خود را از دست ندهند اما متاسفانه در حال حاضر کاهو و سبزی در این زمین‌ها کشت داده می‌شود و به بازار و شهرهای بزرگ ارسال می‌شود. متاسفانه بیشترین این نوع از آبیاری‌ها در حواشی تهران اتفاق می‌افتد.

ندافی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 10 میلیون مترمکعب از شبکه‌های آب آشامیدنی را بررسی کردیم اما دیگر قادر نیستیم به این مغازه‌های آب فروشی سر بزنیم و آنها را کنترل کنیم اما در این رابطه سند راهبردی ملی آب آشامیدنی را در 13 هدف راهبردی و 45 راهبرد مهم در شورای عالی سلامت مصوب کردیم که به زودی به دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

وی ادامه داد: موضوع دیگر، اهداف توسعه هزاره است که بر اساس آن همه دنیا انتخاب کردند که فقر، گرسنگی و نابرابری را از بین ببرند و هدف امروز این است که نصف جمعیتی که دسترسی به آب آشامیدنی ناسالم دارند، تا سال 2015 کاهش یابد.

ندافی گفت: از چالش‌های موجود در این زمینه وزارت نیرو است که متولی رساندن آب سالم به روستاهاست اما این وزارتخانه تولیت تمام روستاها را نپذیرفت است.

*امکان نظارت بهداشتی بر همه مغازه ها را نداریم

وی اضافه کرد: در حال حاضر یک میلیون و 200 هزار امکنه برای بازرسی مانند هتل، رستوران و مغازه وجود دارد که همه آنها تحت نظارت ما هستند. و به لحاظ اسمی باید در سال 4 بار بازرسی شوند.

ندافی گفت: در حال حاضر با امکانات و تعداد نیروی موجود ما سه بار بیشتر در سال نمی‌توانیم آنها را بازرسی کنیم. برخی آنها مواد غذایی غیر استاندارد و فاسد عرضه می‌کنند که برای این موضوع نقاطی که خودشان می‌توانند کارشناس بهداشت استخدام کنند، خود اظهاری قرار دادیم.

وی خاطرنشان کرد: برای نقاطی که خطرزایی بالایی دارند بازرسی را افزایش دادیم و بازرسی دوره‌ای را باری بازرسان خوداظهاری قرار دادیم از طرف دیگر تلفن رایگان مردمی با شماره 09678 نیز برای بازرسی‌های مردمی اعلام کردیم.

وی گفت‌: در مورد آب معدنی ها متاسفانه موضوع نگهداری این آب‌ها را هنوز نتوانسته‌ایم کنترل کنیم به عنوان مثال برخی از آنها در مقابل آفتاب در درون خود جلبک رشد می‌دهند و کدر می‌شوند که اینها البته جمع‌آوری می‌شوند.

ندافی تصریح کرد: برنامه بعدی ما این است که هتل‌ها و رستوران‌ها را مراجعه کنیم .آنها موظفند نتیجه 3 بار بازرسی آخر خود را در معرض دید رستوران‌ها و هتل‌ها قرار دهند.

وی گفت: پیوست سلامت در قانون برنامه پنجم برای همه دستگاهها آمده است که هر اقدام و پروژه‌ای که در کشور بخواهد اجرا شود باید پیوست سلامت داشته باشد.

*سیگنالهای ماهواره ای در ایران مشکلی برای سلامت ندارند

ندافی همچنین درباره سیگنال‌های ماهواره‌ای گفت: در این زمینه اخلالی نداریم اما ما یک سوم اینها را نمی‌توانیم اندازه‌گیری کنیم.

وی اضافه کرد: سازمان‌های دولتی نمی‌توانند برای پیشگیری از آلودگی هایی که بسیار گران قیمت است اثرگذار باشد لذا کنترل آلودگی صوتی بسیار سخت است.

 

در تاریخ ۱۳۹۰ پنج شنبه ۲۴ شهريور
کدخبر:341منبع:فارستاریخ انتشار:۱۳۹۰ بيست و چهارم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-341.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر