یک کارشناس کشاورزی تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید باز طراحی جدیدی از نظام برنامهریزی، اجرا و نظارت ارائه کرده و مشخص کند برای بخشهای منتزع شده از وزارت صنعت، معدن و تجارت چه برنامهای دارد.
به گزارش لقمه، محمد قربانی - استاد دانشگاه فردوسی مشهد - با اشاره به تصویب طرح انتزاع وظایف بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از وزارت تجارت، اظهار کرد: سوالی که هماکنون مطرح میشود این است که چه تغییراتی در برنامهریزیهای موسسه مطالعات جهاد کشاورزی به عنوان بازوی اصلی تغذیهکننده سامانههای مدیریتی این وزارتخانه ایجاد میشود؟ زیرا این موسسه باید ارکان اصلی مدیریت کلان وزارت جهاد کشاورزی را تغذیه فکری کند.
وی افزود: با توجه به اینکه طبق طرح انتزاع، امور بازرگانی و اداره برخی نهادها از جمله شرکت پشتیبانی امور دام به وزارت جهاد کشاورزی محول شده است، ضرورت دارد این وزارتخانه برنامههای خود را بر اساس رسالت جدید تنظیم کند.
قربانی گفت: با ایجاد ساختاری چند جانبه و متشکل از نماینده کشاورزان، نماینده اتحادیهها، نهادهای درگیر تولید و پس از تولید و نمایندگان صنایع فرآوری محصولات کشاورزی باید در بخشهای مختلف تولید، بازاریابی، نیازهای اولیه کشاورزی، توسعه روستایی و ... بهترین تصمیم اتخاذ شود و لازم است همگان مسئولیت ناشی از تصمیمگیریهای جدید را بپذیرند.
این کارشناس کشاورزی گفت: با توجه به وظایف جدید وزارت جهاد کشاورزی باید برنامهریزی جامعی اتخاذ شود زیرا مسئولیتهای جدیدی وارد ساختار بخش کشاورزی شده که انتظارات جدیدی را برای مصرفکنندگان، تولیدکنندگان و واسطههای سیال به وجود آورده است.
وی تاکید کرد: مسئولیتهای جدید وزارت جهاد کشاورزی مستلزم تغییر در نظام برنامهریزی است. این وزارتخانه باید مشخص کند که چه ساختارهایی را مدنظر دارد و چه ساختارهایی برای پشتیبانی از مسئولیتهای جدید در نظر گرفته است.
قربانی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید مشکلات را حل کند نه دفع، گفت: باید وظایف از سطوح بالا به پایین، مشخص و هرجا توازن به هم خورد، بازخوردها به مرکز سیاستگذاری کلان منتقل شود تا آنجا راه حلهای جدیدی برای حل مشکل و نه دفع آن ارائه شود.